L'atenció virtual a joves davant les violències masclistes. Recomanacions per a professionals
L’establiment en la societat actual de les noves tecnologies de la informació i la comunicació ha sofert una acceleració exponencial en les últimes dècades. Resulta difícil trobar un àmbit en el qual no hagin entrat a formar part d'alguna manera, i l’àmbit de la salut no seria cap excepció a aquesta revolució de les comunicacions.
Dins de l’àmbit de la salut, les professionals de la psicologia així com altres professionals que treballen en el marc de l’acompanyament emocional, han utilitzat en els darrers anys en la prestació dels seus serveis algun o diversos mitjans de comunicació complementaris a l’atenció presencial (dispositius mòbils, ordinadors personals, videoconferències, correus electrònics, blogs, xarxes socials, etc.). Així, clarament la tendència actual i futura s'inclina a favor de la utilització dels serveis de cibersalut en totes les vessants professionals dins d’aquest àmbit. A més a més, l’estat d’alarma i el confinament viscut durant els mesos de març a juny del 2020 causat per la pandèmia de la COVID19, va precipitar que moltes de les atencions en salut efectuades.
La cibersalut o telesalut, és la prestació de serveis d’acompanyament emocional o seguiment en temes habitualment de forma presencial passessin a realitzar-se de forma no presencial. Ara, també, per a l'atenció, seguiment i detecció de les violències masclistes.