Les millors propostes per a una educació crítica
Una seixantena de propostes sobre valors, cooperació i solidaritat per a infants i adults. Es tracta de la nova oferta educativa per al curs 2024-2025, que presenta avui el CeDRe de la Coordinadora d'ONG Solidàries.
Assetjament, coeducació, medi ambient, migracions i refugi, racisme, economia social i cooperativisme, mutilació genital femenina, pau, matrimonis forçats, innovació social... l’oferta educativa recollida al catàleg de “Tallers educatius 2024-2025” conté tota la informació detallada (preus, metodologia, entitat promotora, nombre de persones i edats, etc) per escollir el taller, material, projecte, xerrada o sortida, que més s’adeqüi a cada necessitat.
D’entre les novetats del catàleg “Tallers educatius 2024-2025” del CeDRe de la Coordinadora destaquem la incorporació d’una dotzena de propostes mediambientals de la mà de l’Associació de Naturalistes de Girona, i d’una variada oferta de coeducació per a totes les edats, a càrrec de Be Artsy ONG.
Com a nous materials, el CeDRe de la Coordinadora d’ONG Solidàries ha incorporat dues maletes pedagògiques per treballar l’assetjament a primària (una per a primer, segon i tercer, i l’altra per a quart, cinquè i sisè), amb contes que inciten a la reflexió i adreçats a prevenir aquest tipus de violència a l’aula. També són noves les maletes pedagògiques (contes + jocs) “Salvem el planeta!” amb materials per a primària i secundària, per a treballar el respecte a la natura i els perills que l’amenacen.
A l’oferta de pòdcasts iniciada l’any passat amb “Tot és mixtura” sobre racisme i solidaritat i impulsada per Azahara ONG, enguany s’hi suma Dagua ONG que proposa “Les aules parlen”, una activitat que inclou des de la preparació, a la redacció, gravació i emissió de pòdcasts radiofònics en el marc d’Enlabuena ràdio, un projecte de l’entitat.
«Les entitats solidàries ofereixen un interessant ventall de tallers i dinàmiques que inciten a reflexionar sobre els grans temes de l'actualitat i que complementen la necessària educació crítica d'infants i joves.», explica Núria Cuadrat, tècnica d’Educació Crítica de la Coordinadora.
El catàleg 2024-2025 inclou tant activitats gratuïtes com de pagament, autogestionables o dinamitzades per les entitats, i amb propostes fins i tot teatralitzades, pel que als formats. Les 58 propostes del llibret estan classificades per edats i públics. El nou catàleg es farà arribar als CRP, centres i casals joves, escoles i instituts, ajuntaments amb els que treballem, al departament d'Ensenyament de Girona i a les usuàries del CeDRe. Us animem a compartir-lo!!