Notícies
La Fundació Ser.gi ofereix dos cursos de formació en línia adreçats a l'educació emocional del docent a l'aula, i a gestionar conflictes a l'aula mitjançant tècniques de dinàmiques grupals. Tots dos cursos són de 40 hores cadascun i se'n faran quatre edicions (de setembre a desembre). FOTO: Fundació Ser.gi
"Estiu per a la inclusió social", aquest és el nom del camp de voluntariat que tindrà lloc a Girona del 16 al 30 de juliol. Un grup de voluntaris i voluntàries d'arreu del món participarà al projecte promogut per l'Associació Juvenil Salsa Jove amb el suport del Servei Civil Internacional. FOTO: Servei Civil Internacional
En el què portem d'any, més de 2.000 persones han mort al Mediterrani central, triplicant la taxa de morts des de 2015. Amnistia Internacional acaba de fer públic l'informe Perfect storm: The failure of European policies in the Central Mediterranean que dibuixa un panorama desolador, amb un creixent nombre de morts.
L'estiu és temps de vacances. Per aquest motiu, el CeDRe us proposa estones de joc amb les darreres novetats que han entrat al fons. Jocs de taula per a totes les edats.
Us recordem que el servei de préstec del CeDRe continua obert però que fem horari intensiu i que per tant, a les tardes trobareu tancat.
Esperem veure-us ben aviat, mentrestant, us desitjem un molt bon estiu!
Amnistia Internacional ha presentat la seva anàlisi sobre els dos anys de vigència de la Llei Orgànica de protecció de la Seguretat Ciutadana, popularment coneguda com a Llei Mordassa. Segons l'ONG, els activistes socials i el dret a la informació, són els més afectats per aquesta llei que calcula que ha implicat unes 34.000 sancions al 2016. Amnistia Internacional exigeix la seva modificació urgent perquè afecta de ple l'exercici dels drets de reunió pacífica, expressió i informació.
La Caseta de la Devesa ja ha penjat els 420 recursos educatius que les entitats i institucions ofereixen a les escoles de Girona. En l'àmbit de la cooperació i la solidaritat hi trobareu una vintena de recursos per treballar a l'aula, proposades per una desena d'entitats de la Coordinadora d'ONG Solidàries, entre d'altres.
Treball, Afers Socials i Famílies i Afers Exteriors, Institucionals i Transparència han signat un pla de treball que permetrà optimitzar algunes accions conjuntes que es fan de cooperació i desenvolupament. Un exemple d'aquest acord és el cas del Programa Català de Protecció de Defensores i Defensors dels Drets Humans, que ja està en marxa, i que facilita una acollida temporal de sis mesos a activistes pels drets humans que vegin amenaçada la seva vida. Foto: Children of Africa
La Coordinadora d'ONG Solidàries s'ha adherit a la Crida internacional per a convocar el Tribunal Permanent dels Pobles (TPP) sobre
la violació amb impunitat dels drets humans de les persones migrants i refugiades. La crida s'adreça especialment a col·lectius de migrants i plataformes de suport a les persones refugiades i de defensa dels drets humans, perquè es vol donar visibilitat a la sistemàtica violació dels drets humans i dels pobles, i al clar retrocés dels drets de les persones que es viu a tot Europa. Us animem a llegir a la crida i a adherir-vos-hi!
Davant la diversitat de postures sobre quin model de seguretat s'hauria d'adoptar en una hipotètica Catalunya independent, l'ICIP inicia un cicle de diàlegs per reflexionar sobre la necessitat de disposar d'exèrcit propi i sobre alternatives a la seguretat armada. Els debats aniran a càrrec de coautors de dos llibres col·lectius publicats recentment en què es defensen les dues visions: "Construir un estat segur i en pau" (ICIP i Líniazero) i "Política de defensa i Estat Propi" (editorial Base). A la demarcació de Girona, la cita és el proper dimecres 5 de juliol, a les 8 del vespre, al Saló de Descans del Teatre Jardí de Figueres.
Després d’una primera reunió amb l’alcaldessa, Marta Madrenas, el tinent d’alcalde de sostenibilitat, medi ambient, participació i cooperació, Eduard Berloso, i el regidor de Cooperació, Cristóbal Sánchez, les entitats de la Coordinadora d’ONG Solidàries, reunides aquest dilluns en assemblea extraordinària, constatem que:
Avui, 20 de juny, és el Dia Mundial de les Persones Refugiades. Un dia per entendre el món, per denunciar la violència que exerceixen els estats i un dia per donar veu a totes les persones atrapades en un present esfereïdor, injust i cruel. Per aquest motiu, des del CeDRe de la Coordinadora us volem donar a conèixer lectures i materials sobre la situació i el testimoniatge dels més de 60 milions de persones que en aquests moments, busquen refugi i seguretat per a la seva vida i la de les seves famílies.
A dia d'avui, l'Estat espanyol només ha acollit 1.304 persones de les 17.337 a què es va comprometre. En motiu del Dia Internacional per les Persones Refugiades, la Plataforma Girona Acull i la Coordinadora Obrim fronteres organitzen una concentració a La Jonquera i la projecció d'un documental amb taula rodona. Foto: Makoki13