Notícies
La creixent digitalització, l’ús de la intel·ligència artificial, el cotxe elèctric o el control de dades són alguns dels temes que es tractaran a la nova edició del Mobile Social Congress (MSC), la contraproposta de Setem al Mobile World Congress, que se celebrarà els dies 27 de febrer, 1 i 2 de març. Ja t'hi pots inscriure aquí>>
La Plataforma Desmilitaritzem l’Educació, després de fer una valoració del compliment de la Moció 55XI i de revisar el text tenint en compte noves anàlisis sobre els nivells de militarització de Catalunya, ha decidit demanar l’ampliació de la moció amb tres nous punts.
Els beneficis dels jocs de taula per a les persones grans són molts. I és que posar a prova la memòria o la motricitat fina, acaba repercutint en el seu benestar i augmenta, la seva qualitat de vida. DIXIT Girona i el CeDRe de la Coordinadora posen en marxa diversos tallers dirigits a professionals dels serveis d’atenció a les persones grans.
Posar les persones al centre de l’economia i la vida. Aquest és un dels postulats bàsics de l’Economia del Bé Comú (EBC). En parlem amb la Susana Mota i en Carles Clemente, del grup de Girona de l’EBC, que ha estat una de les últimes entitats que han entrat a formar part de la Coordinadora.
La llengua materna, la que adquirim directament de casa, la de la nostra família. La primera que escoltem, que repetim i que aprenem des dels primers mesos de vida. És, aquesta – diuen- la que marcarà les nostres estructures cerebrals. Mai, cap altre idioma o llengua apresa, tindrà el mateix efecte en el nostre organisme.
L’amuntegament de famílies, l’ocupació, l’acollida temporal, l’infrahabitatge i el lloguer irregular, són algunes de les situacions que es troben les famílies ateses per Càritas Diocesana de Girona.
SOS Costa Brava ha estat l’entitat guanyadora de l’últim Premi a la Difusió del Decreixement que atorga la Comissió de l’Agenda Llatinoamericana. Parlem amb Sergi Nuss, Doctor en Geografia i Medi Ambient, i president de l’entitat guardonada.
Què significa la pau per a cadascuna de nosaltres? Té el mateix pes parlar de pau a Colòmbia que a Catalunya? Com entén la pau un jove que viu als carrers de Burkina Fasso? Amb motiu del Dia Escolar de la Noviolència i la Pau, que se celebra el 30 de gener, la Coordinadora d’ONG Solidàries i la Unitat de Cooperació de l’Ajuntament de Girona organitzem la dotzena edició de la campanya de sensibilització que duu la reflexió sobre cultura de pau a les escoles i centres oberts de Girona. FOTO Associació ÈCCIT
La Fundació Espigoladors és la candidatura guanyadora del Premi Solidaritat 2021, que concedeix l’Institut de Drets Humans de Catalunya-IDHC a persones i entitats destacades per la seva tasca en favor dels drets humans. La menció especial mitjans de comunicació ha estat per al mitjà digital Crític.
Josué Alemán és el coordinador internacional de l’Agenda Llatinoamericana. En el moment de transcriure aquesta entrevista, Alemán ja està retornant a El Salvador, d’on és originari. La seva visita a Girona ha estat més llarga del que esperava -va agafar la COVID pocs dies abans de tornar i va haver de canviar el vol-, i ha pogut intercanviar experiències i opinions amb la família de la Comissió de l’Agenda Llatinoamericana de Girona sobre el futur de la campanya.
El darrer informe d’Oxfam Intermón és demolidor: en temps pandèmic, les 10 persones més riques del món han duplicat la seva riquesa, mentre que els ingressos del 99% de la resta de la humanitat han disminuït.
La campanya Bocins de Pau que es fa amb motiu del proper Dia Escolar de la Noviolència i la Pau (DENIP), el 30 de gener, ja ha començat amb les formacions dels grups d’estudiants de cicles formatius d’Educació Infantil, Animació SocioCultural i Integració Social que d’aquí a dues setmanes aniran a les escoles participants a realitzar els tallers i les dinàmiques educatives sobre pau.