Notícies
La Coordinadora d'ONG Solidàries engega una nova campanya de distribució de punts de llibre a les biblioteques de les comarques gironines. En aquesta ocasió, s'ha dissenyat una nova sèrie de sis punts que contenen flaixos informatius sobre drets laborals, governança democràtica, dreta a l'aigua i la salut, apoderament de la dona, sostenibilitat ambiental i educació pel desenvolupament, tots ells, temes de treball de les entitats de la Coordinadora. Coincidint amb l'inici de la campanya electoral pel 22-M, es començaran a repartir els punts centrats en la governança democràtica.
El passat 2 de maig, l'Aula Magna de la Casa de Cultura de Girona va acollir una nova trobada en el marc del projecte "Compromís polític per a la Cultura de la Pau, la Solidaritat, la Participació, la Convivència i la Transparència", que impulsen Intermón Oxfam, Caritas-Girona, Justícia i Pau-Girona, i la Comissió de l'Agenda Llatinoamericana, amb el suport de la Coordinadora d'ONG Solidàries. Vols saber a què es van comprometre els/les candidats/es de Girona?
Del 5 al 16 de maig se celebren, a l'Escola Politècnica Superior de l'UdG, les "IX Jornades d'Energies Renovables", organitzades pel grup de Girona de l'Associació Catalana d'Enginyeria Sense Fronteres (ESF). L'objectiu d'aquesta activitat és qüestionar el model energètic actual, així com els impactes que es generen tant al Nord com al Sud, i plantejar un nou model energètic.
El Festival de cinema documental de Girona pels drets humans i la pau, Festi.DoK, ha publicat les bases per a la presentació de treballs documentals en format de curmetratge. El termini per a la presentació dels curts finalitza el 15 de juliol. Aquest festival, que arriba a la segona edició, vol convertir-se en un esdeveniment social, reivindicatiu i cultural i té com a objectiu fomentar el coneixement dels trenta articles de la Declaració dels Drets Humans, entre la ciutadania.
La Campanya Roba Neta, que a l'Estat espanyol coordina SETEM, ha editat la guia "Moda: indústria i drets laborals. Guia per a un consum crític de roba". La publicació documenta la realitat de les cadenes de subministrament de les grans empreses presents a països com Marroc, on les treballadores realitzen jornades de fins a 14 hores diàries per salaris que poden ser inferiors als 100 euros mensuals o com Bangla Desh, on els salaris se situen entre els 20 i els 35 euros mensuals.