Notícies
El proper dissabte, 23 de febrer, a les 10 del matí, xerrada informativa al carrer Hospital, 27 de Sant Feliu.
La cooperativa de banca ètica Fiare posa en marxa un grup promotor a Girona.
Més de 1500 nens i nenes s'han aplegat avui al Parc del Migdia de Girona per fer sonar els acords de la Pau. És la festa final de la campanya de sensibilització pel Dia de la Noviolència i la Pau que organitzen conjuntament la Coordinadora d'ONG Solidàries i el Servei de Cooperació i Solidaritat de l'Ajuntament de Girona. La mainada ha anat arribant al parc amb els timbals fets amb material de rebuig i a punt per tocar els ritmes apresos aquests dies, i després d'haver treballat la cultura de pau, a les aules. Hem fet moltes fotos i us convidem a mirar-les!
La campanya d’Anada i Tornada de l'Agenda Llatinoamericana va néixer amb l’objectiu de fer arribar el missatge de l'Agenda als llocs d’on n’és originària. A causa del seu elevat cost l’Agenda només era coneguda per algunes elits intel·lectuals. Així dons es va començar comprant agendes per professors, religiosos, i líders comunals de diferents pobles nicaragüencs agermanats amb poblacions catalanes. Des d'aquest 18 de gener i fins el mes de març, una delegació catalana és a Llatinoamèrica amb l'objectiu d'intercanviar experiències i reforçar els llaços que l'Agenda Llatinoamericana Mundial ens proporciona com a excusa. Podeu viure el dia a dia, amb el blog d'Anada i Tornada.
L'associació GRAMC posa en marxa el proper curs del «Programa formatiu de suport a la integració sociolaboral de ciutadanes extracomunitàries», finançat pel MEYS i El Fons social Europeu.
L'any 1992, coincidint amb els actes reivindicatius en motiu del 500 anys de l'arribada dels espanyols a Amèrica, es va editar la primera Agenda Llatinoamericana, una iniciativa de José María Vigil i de Pere Casaldàliga. L’objectiu? fer una eina de reflexió al voltant de temes polítics i socials des d'una vessant constructiva i crítica.
Què m'ofereix el banc del temps? Existeix una alternativa energètica a FECSA i ENDESA? Com puc ajudar a frenar un desnonament? Puc obtenir crèdit d'una entitat ètica? Què puc comprar amb la moneda social?
Una quinzena de professors de Xauen (Marroc) participaran, del 23 al 27 de gener, en unes jornades de formació i intercanvi a Girona, després que els seus homòlegs gironins, 28 mestres i professors/es, van visitar en el passat mes de desembre, les escoles de la Comuna rural de Babtaza i de la ciutat de Xauen. La trobada s'inscriu en la quarta edició del projecte «Intercanvi i Formació entre professors de Girona i Xauen» que impulsa l'Associació Ídem i la Fundació Pau i Solidaritat-CCOO.
Quan es comença a gestar aquesta crisi? Qui en són els responsables? Es beneficia algú d'aquesta situació? Tenen alguna cosa en comú Islàndia i l'Estat Espanyol? El Rebobina d'aquesta setmana us acosta ‘Surgere, el documental' amb veus com Vicenç Navarro, Arcadi Oliveres, Santiago Alba Rico i altres.
Uns 900 alumnes d'una trentena d'instituts de secundària de les comarques gironines participaran en una nova edició de la cantata per la pau, UAP!, un espectacle musico-teatral que s'organitza amb motiu del Dia Escolar de la Noviolència i la Pau. La recaptació de les funcions, que es faran els propers 6 i 7 de febrer al Teatre Municipal de Girona, es destinaran als projectes que Intermón Oxfam desenvolupa a la regió del Sahel. Des de fa dècades, Intermón treballa en aquesta zona amb l'objectiu de buscar solucions sostenibles per abordar les causes profundes de les crisis alimentàries.
Demà dimecres comencen els tallers sobre cultura de pau i resolució de conflictes que un centenar d'alumnes -prèviament formats per la Coordinadora d'ONG Solidàries-, dels instituts Vallvera de Salt i Montilivi de Girona, faran als centres d'infantil i primària de Girona.
La crisi i un context econòmic molt advers per a les ONGD, ha fet que anessin apareixent plataformes per a microfinançar-se. En la majoria d'aquestes plataformes s'estableix un termini concret per a recollir els recursos, i es cobra una comissió sobre els fons recollits. Des de Tecnolongia, un portal dedicat a la comunicació i informació per a les ONL, Jaume Albaigès ha fet una comparativa sobre 7 plataformes de recent creació (entre març i desembre del 2012), que podeu llegir a continuació.