Notícies
El Grup d'Empordanesos i Empordaneses per la Solidaritat (GEES) presenten aquest divendres, 5 d'abril, el llibre «Una pedra a la sabata», amb una selecció de textos i imatges publicades al Calendari Solidari al llarg d'aquests 15 anys de trajectòria. El Calendari Solidari ha comptat, des dels seus inicis fins a avui, amb la complicitat d''una vintena d'artistes gràfics que han il·lustrat els diferents temes. La presentació es farà a 1/4 de 9 del vespre a la biblioteca Fages de Climent de Figueres i comptarà amb la participació del periodista i escriptor, Sebastià Roig, i de l'economista Arcadi Oliveres, que parlarà de «Respostes davant la crisi».
Un acord històric és el que es va aconseguir ahir a les Nacions Unides: 154 països van votar a favor de regular el comerç de les armes convencionals per a la comunitat internacional. Segons la coalició Armes sota Control, en la què participen entitats com Intermón Oxfam i FundiPau, la votació és un clar missatge adreçat als traficants d'armes i violadors dels drets humans: el seu temps ha acabat.
A L'ABRIL LLIBRES MIL!!Ja torna a ser aquí el mes de Sant Jordi i us proposem les novetats editorials de les entitats. També aprofitem per mostrar-vos algunes de les novetats audiovisuals infantils i la seva guia pedagògica perquè pugueu gaudir-ne a l'aula o en família.
Van néixer a l'Argentina per denunciar els col·laboradors de la dictadura · La PAH practica aquesta mena d'accions per pressionar diputats. En el següent article de Vilaweb, s'hi fa també, un recull d'arxius audiovisuals que ens mostren alguns exemples vells i nous d'escrache, com la campanya "Hi ha vides en joc" de la PAH.
Les entitats que formem part de la Coordinadora d'ONG Solidàries donem tot el nostre suport a l'Obra Social de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, les vivendes alliberades per la Plataforma, a Salt. A més, i com a entitat dins la Xarxa pel Drets Socials, exigim que es deixi de criminalitzar els moviments socials, i molt especialment, el de la PAH, com a estratègia per a desacreditar-los. A continuació, podeu llegir dos manifestos signats recentement: un de suport a la PAH i l'altre de la Xarxa pels Drets Socials, Contra la Criminalització dels Moviments Socials.
El projecte de les Activitats Solidàries que ha dissenyat l'Oficina de Cooperació, impulsat pel Vicerectorat d'Estudiants, Cooperació e Igualtat de la UdG, està donant els seus fruits.
El 20 de març es compleixen deu anys de la guerra i la ocupació il·legal de l'Iraq perpetrada per la coalició internacional liderada pels Estats Units i Regne Unit, que ha acabat amb la vida de més d'un milió i mig d'iraquians i que ha provocat cinc milions de desplaçats, un milió i mig de vídues i cinc milions d'orfes (dades extretes de documents de 2012 del Consell de Drets Humans de Nacions Unides).
El proper dissabte 20 d'abril, el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i la Coordinadora d'ONG Solidàries organitzen a Blanes una trobada entre municipis catalans i associacions que cooperen amb Gàmbia i els col·lectius d'origen gambià residents a Catalunya. Aquesta jornada s'emmarca en el Grup de Treball Gàmbia de la Comissió de Codesenvolupament, que té com a objectiu general millorar la coordinació i resultats de la cooperació municipal catalana amb Gàmbia.
La Guerrilla Comunicacional ha engegat una campanya de micromecenatge per poder editar el llibre «El programa de alfabetización cubano Yo, sí puedo: fundamentos teóricos, desarrollo y evolución» de la Dra. Leonela Relys Díaz, pedagoga cubana que va ser a Girona, a finals de l'any passat, per recollir el Premi Internacional de Mestres 68. Vols ajudar a fer-lo realitat?
Luz Marina Bernal, Carmenza Gómez, María Sanabria, Melida Bermúdez i Lucero Carmona són cinc dones que formen part d'un grup de mares colombianes anomenades als mitjans com a "Madres de Soacha", que es van organitzar per lluitar contra la impunitat i per la memòria dels seus fills. Dues d'elles són ara a Barcelona per recollir el guardó "Constructores de Pau"que atorga l'Institut Català Internacional per la Pau. La història de les Madres de Soacha és una esgarrifosa història de crims i de violació dels Drets Humans.
Cada minut, una persona mor com a conseqüència de la violència armada: 1.440 persones al dia. Des del 1989, 131 conflictes armats han causat la mort d'almenys 250.000 persones l'any. També cada any es fabriquen 12.000 milions de bales, suficients per matar dues vegades cada ciutadà del món. Milions de persones moren, són ferides, violades, reprimides, o obligades a fugir de les seves llars com a conseqüència d'un comerç d'armes irresponsable i mal regulat.
Des d'aquest dilluns, 11 de març, i fins l'inici de la Conferència Diplomàtica de Nova York, el dia 18,organitzacions d'arreu del món duran a terme activitats per reclamar als governs que s'aprovi un Tractat sobre Comerç d'Armes robust i vinculant. FundiPau participarà activament en la Conferència Diplomàtica de finals de març, la darrera oportunitat per aprovar un tractat que reguli el comerç d'armes.