Notícies
Si no comuniquem, no existim. Partint d'aquesta premisa i tenint en compte un context socioeconòmic advers, les entitats necessitem, més que mai, comunicar i arribar a la ciutadania i als mitjans de comunicació per explicar què fem i com ho estem fent. Aquí teniu algunes publicacions que us poden ser útils, a l'hora de millorar la comunicació de la vostra entitat.
Coincidint amb el Dia Internacional de Suport a les Víctimes de la Tortura, Justícia i Pau-Girona i ACAT organitzen aquesta xerrada a càrrec de Manel Pousa, més conegut com a Pare Manel.
La Salima va néixer a Taourit. Després d'una infància viscuda al Marroc, de la qual guarda molts bons records, la seva família va emigrar i finalment van establir-se a Salt. Ja d'adolescent destacava pel seu caràcter solidari i participatiu. Avui forma part del GRAMC, col·labora a Ràdio Salt i fa nombroses aportacions a la comunitat del seu poble. La Gabriela va néixer a Santiago de Xile. Ja de petita s'intuïa en ella un profund sentiment reivindicatiu i crític amb determinades polítiques. Especialitzada en el món de l'educació, va obrir una escola renovadora i avançada. La seva vida va donar un tomb a partir del cop d'estat d'Augusto Pinochet. Foto Salima A.(Associació Ídem)
«Anys enrera la pobresa venia de tenir massa fills. Ara el que passa, és que tenim massa gent gran», va dir Edward Hugh en començar la Jornada Anual de la Coordinadora d'ONG Solidàries, que aquest any hem fet a Les Escaules amb l'aixopluc del Servei Civil Internacional i la col·laboració del GEES.
És possible treballar les emocions, però també els prejudicis, que sorgeixein en qualsevol tipus de discriminació, mitjançant la seva posada en escena? Aquesta és la proposta del projecte de Minority Rights Group International, que recull el documental "Say my name" (Digues el meu nom) que avui dimecres 12 de juny podreu veure al Museu del Cinema (19h.).
Aquest dissabte 15 de juny se celebra l'assemblea inicial de la campanya de sensibilització de l'Agenda Llatinoamericana.
La proposta de La Guerrilla Comunicacional no és una guia de viatges, sinó una nova sèrie de treballs audiovisuals sobre llocs que, al seu parer, mereixen ser visitats. I sobretot, per motius ideològics. La primera destinació proposada és Orgòsolo, a l'illa de Sardenya. Aquesta petita població «sorprèn per tenir un dels aparadors muralistes més importants d'Europa.», diuen des de La Guerrilla. FOTO: La Guerrilla Comunicacional
Ens trobem davant d'un nou repte: la globalització, ja que en un món global un gran nombre de ciutadans ciutadanes tenen la possibilitat de viatjar a països on l'epidemiologia de les malalties i la manera d'entendre la salut és diferent , a com ho vivim en el nostre entorn. Aquest és el punt partida del curs d'estiu que organitza el Departament d'Infermeria de la UdG i SACOOP-Gi (Sanitaris cooperants gironins).
Besalú Solidari és una d'aquelles entitats petites, de llarg recorregut i gran impacte al seu municipi. Perquè com diu Ernest Bassols, amb qui hem parlat per a l'Espai Entitats, la proximitat de l'entitat facilita la confiança dels besaluencs i besaluenques, en la feina que es fa. Són a Gàmbia, al Paraguai i a la RD Congo, però també, i des de sempre, són donant suport a la població més desfavorida del seu entorn.
«Si el procés sobiranista no va acompanyat d'un canvi social que reforci el poder judicial, que retalli el poder de les classes elitistes, que faci que el principi d'igualtat sigui una realitat, que ens condueixi a un estat social molt més just...si el destí no és aquest, llavors no val la pena». Així de contundent va acabar la intervenció del magistrat, Santiago Vidal, després de declarar-se «molt optimista» amb el procés que estem vivint. Vidal va ser un dels participants a la Jornada Anual de l'entitat Justícia i Pau, que es va celebrar aquest dissabte a l'Espai Marfà de Santa Eugènia, a Girona, i que va tenir com a punt de partida el dret a l'autodeterminació i els drets humans.
Coincidint amb el I Congrés Biennal sobre Seguretat Jurídica i Democràcia a Iberoamèrica, que se celebra aquests dies a Girona, més de 120 organitzacions de cinc continents denuncien en una carta l'asimetria de la llei que protegeix els inversionistes i les corporacions amb una "llei dura" que es situa per sobre dels drets humans. Ecologistes en Acció, Enginyeria Sense Fronteres, l'Observatori del Deute en la Globalització (ODG), RETS (Respostes a les Transnacionals) i el l'Observatori de les Multinacionals a l'Amèrica Llatina (OMAL) consideren que l'objectiu real d'aquest congrés és aplanar encara més el camí per tal que les corporacions puguin modelar la legislació de tercers països d'acord amb els seus interessos econòmics.
Concentració a la Plaça de l'Ajuntament de Figueres per una societat més justa i solidària.