Notícies
En el marc de la campanya Casa nostra Casa vostra, aquest cap de setmana es farà una gran recollida de signatures a diferents ciutats de Catalunya. Banyoles, Cassà de la Selva, Girona, Lloret de Mar i Sant Julià de Ramis són els municipis gironins on pots deixar la teva adhesió.
Malauradament el cas de racisme contra la regidora de Badalona, Fàtima Taleb, no és un cas aïllat. Aquest dijous, 2 de febrer, l'Espai Antiracista de Salt-Girona presenta a la Sala d'actes de l'Espai Marfà de Santa Eugènia (19h), a Girona, dos documents: un informe de SOS Racisme sobre l'estat del racisme a Catalunya, i una diagnosi sobre pràctiques discriminatòries a l'Ajuntament de Salt.
A finals de l'any passat, una dona moria a Reus perquè Gas Natural Fenosa li havia tallat la llum, violant la llei contra la pobresa energètica catalana, la 24/2015, fruit d'una ILP. Fa pocs dies, Enginyeria Sense Fronteres (ESF) amb la col·laboració de l’Aliança contra la pobresa energètica (APE) va presentar l’estudi “Desigualtat de gènere i pobresa energètica: Un factor de risc oblidat”.
La Coordinadora d’ONG Solidàries i els Ajuntament de Girona i Figueres coorganitzem la campanya de cultura de la Pau, Periodistes per la Pau. És la proposta per commemorar el Dia Escolar de la No‐Violència i la Pau (DENIP) a les dues ciutats. Divuit escoles figuerenques i
gironines hi participen, amb més de 4.000 alumnes i més de 150 notícies de pau.
El grup de Girona de Casa Nostra Casa Vostra organitza un autobús per tota aquella gent de la demarcació que vulgui assistir a la gran manifestació per a les persones refugiades que es farà el proper 18 de febrer a Barcelona. Podeu reservar la vostra plaça fins al 17 de febrer al web de #GironaAcull.
Ja s'ha obert la convocatòria d'enguany per participar als Premis d'Acció Social Maria Figueras i Mercè Bañeras que atorga la Fundació Plataforma Educativa a projectes socials relacionats amb la innovació, l'emprenedoria i la corresponsabilitat ciutadana. El termini per a presentar candidatures finalitza el 2 d'abril.
A Espanya, la fortuna de tan sols 3 persones equival ja a la riquesa del 30% més pobre del país. La desigualtat segueix augmentant i el creixement del PIB deixa enrere als més vulnerables. En total, es deixen d'ingressar 1.550 milions d'euros a Espanya, com a resultat de l'activitat canalitzada a través dels 15 paradisos fiscals més agressius del món. Són dades de l'últim informe presentat per Oxfam Intermón.
Com sempre, dediquem el primer mes de l'any a la PAU. Commemorant la celebració del Dia Escolar de la Noviolència i la Pau (DENIP) que molts centres educatius del país celebren.
Enguany des de la Coordinadora treballem amb escolars de Figueres i Girona en la campanya «Periodistes per la pau», una campanya que pretén posar la pau al centre de l'atenció mediàtica. Més informació de la campanya a: www.periodistesperlapau.wordpress.com
Setem ja ha posat en marxa la informació dels Camps de Solidaritat 2017. Aquesta entitat ofereix 21 destinacions diferents per participar a projectes de l'Àfrica, l'Amèrica Llatina o l'Àsia i conèxer de prop les lluites de la gent local.
El col·lectiu dels Iaioflautas ha estat la proposta escollida com a guanyadora del Premi Solidaritat 2016. De les 12 candidatures que es van presentar al premi aquesta 30a d’edició, el jurat ha decidit distingir un dels moviments més actius que va sorgir del 15-M. Un referent per la seva solidaritat i implicació en diferents lluites pels drets humans, en especials els drets socials, que recull el valor de la solidaritat inspirador d’aquest guardó que s’atorga des de 1987.
Any nou, web nou. L'entitat gambiana-gironina disposa des d'aquesta setmana d'un espai a internet en el que hi trobareu molta informació sobre els seus projectes de cooperació al desenvolupament. El web és fruit de la col·laboració amb la Coordinadora d'ONG Solidàries i compta amb el suport de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament. Hi dones un cop d'ull?
«Em dic Sònia, tinc 33 anys, dos fills. Un de 13 i una altra de 7. Estic vivint en un pis d’okupa i només demano que m’ajudin a tenir els recursos que necessita tot ésser humà, la llum i l’aigua. Porto dos mesos així i això va molt lent». Així comença el reportatge de 20 minuts “Recuperem l’aigua” que ha editat Enginyeria sense Fronteres.