Un web per coordinar la resposta gironina a l'acollida de persones refugiades
L’Ajuntament de Girona posa en marxa un web informatiu per donar una resposta coordinada al suport a l’acollida de refugiats. El consistori ha aprovat també una aportació de 10.000 euros en concepte d’ajuda humanitària d’emergència, tal com es va acordar en la reunió amb les capitals de comarca gironines, i que va ser aprovada pel Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació.
L'ajut està dirigit a garantir la higiene, l’alimentació, la salut i la seguretat de les persones que es troben en ruta, fugint dels conflictes armats dels seus països. Aquest treball el duen a terme ONG i agències internacionals que treballen en països com Turquia, el Líban, Jordània, Grècia, Macedònia, Sèrbia i Hongria.
Des de l'ajuntament gironí s'ha activat diferents serveis municipals per donar una resposta adequada i garantir les necessitats de les persones refugiades que arribaran a la ciutat, pel que fa a aspectes diversos com l’habitatge, l’alimentació, l’escolarització o la inserció social i laboral.També es tenen en compte les situacions d’emergència humanitària que viuen les persones que s'estan desplaçant a banda i banda de la Mediterrània.
Paral·lelament s’està treballant també per donar resposta a les mostres de solidaritat rebudes, tant a través de la recollida de dades i oferiments com donant informació de la situació. En aquest sentit, s’ha creat un web que recull tota la informació relacionada, en la qual es poden trobar des de dades de com s’està treballant des de l’Ajuntament de Girona per tractar la situació d’emergència actual fins a què és el dret d’asil o com pot ajudar la ciutadania des de l’àmbit personal.
L'Ajuntament gironí està treballant de manera coordinada amb el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, la Direcció General per a la Immigració, les capitals de comarca de la demarcació de Girona i les entitats i ONG del sector. Precisament aquestes últimes s’han organitzat per dur a terme activitats de sensibilització dirigides a la ciutadania a partir d’una comissió de sensibilització, oberta a tothom. De fet, dilluns va tenir lloc la primera reunió d'aquesta comissió que vol dissenyar un programa d'activitats de sensiblització de cares als propers mesos, per donar a conèixer, sobretot, les causes que hi ha darrera les persones refugiades i per denunciar la indefensió en què viuen milers de persones que han de fugir dels seus països d'origen a causa de conflictes o perquè són perseguits per la seva orientació sexual, les seves ideologies, la seva raça, etc. La propera reunió d'aquesta comissió és el proper 2 de novembre a l'Espai de Solidaritat i si hi voleu participar només cal enviar un e-correu a solidaries@solidaries.org
Teniu més informació del que s'està duent a terme a les comarques gironines a #GironaAcull>>