Un milió de quilòmetres solidaris
Càritas Girona participa a la Marxa Solidària Mundial que s'organitza en solidaritat amb les persones refugiades i migrants. Des de l'octubre de l'any passat i fins al 30 de setembre es vol completar un viatge comunitrari d'1 milió de quilòmetres. Qualsevol persona pot sumar-se a la iniciativa i muntar la seva caminada per sumar quilòmetres. Foto: Lefteris Partsalis (Càritas Suïssa)
La iniciativa està promoguda per Càritas Internationalis i vol visibilitzar les dificultats que troben migrants i refugiats en les seves llargues travesses cap a la recerca d'una vida millor. Es tracta d'una proposta a nivell mundial i oberta a qualsevol persona i entitat amb ganes d'aportar el seu granet de sorra.
A la demarcació de Girona, Cassà de la Selva i Salt, eja han fet el seu tram de viatge i han sumat les distàncies recorregudes al quilometratge mundial. Però aquest cap de setmana, el 15 de juny, n'hi moltes més de previstes:
Banyoles
Hora: 10h
Sortida: Càritas, carrer Muralla, 28
La Cellera de Ter
Hora: 09:30h
Sortida: Bar La Presó
Anglès
Hora: 9h
Sortida: Placeta del Passeig de la FEVE
Llagostera
Hora: 09:30h
Sortida: La Farinera
Caldes de Malavella
Hora: 10h
Sortida: Cal Manco
Quart
Hora: 9h
Sortida: L'Estació
Fornells de la Selva
Hora: 9h
Sortida: La Plaça
Llambilles
Hora: 9h
Sortida: L'Estació
Roses i Santa Coloma de Farners:
Pendents d’hora i lloc de sortida
Des de la campanya es proposen cinc passos per a l'organització exitosa de la caminada:
1.Infomar-se sobre les persones immigrades o refugiades que hi ha o hi hagut a la pròpia família, entorn o comunitat. Tenir present, també, els discursos que fan els mitjans de comunicació sobre migrants i refugiats.
2.Formar un grup de persones per a la caminada el més ampli possible, ja que el nombre de quilòmetres recorregut es multiplica pel nombre de persones que participen a la travessia, abans de pujar la xifra total de quilòmetres al comptador internacional. Es recomana incloure persones migrants i refugiades al grup, per fer comunitat i per conèixer d'aprop les seves experiències migratòries.
3. Reservar la data i el lloc. A l'hora de fer el disseny de la caminada es recomana també d'intentar incloure algun tram o lloc de pas, que tingui relació amb migracions que hi hagi hagut al territori.
4. Difondre la caminada, no tan sols per aconseguir sumar gent i quilòmetres sinó per donar visibilitat a la campanya. Es pot afegir el hashtag #sharejourney La campanya també proposa, si es té la capacitat, d'elaborar materials de sensibilització sobre les migracions (vídeos de la gent que participa a la caminada explicant la seva experiència o coneixement vers les migracions, compartir les fotos de la caminada, etc.)
5. Pujar el nombre de quilòmetres aconseguit al comptador mundial del web: cal multiplicar el nombre de quilòmetres pel nombre de les persones participants.
Actualment (12 de juny) el comptador ja ha arribat a 469.257,69 quilòmetres recorreguts.