Trobada Pacífica Colombiana., ara en línia
El passat mes de març, i a causa de la COVID-19, es va haver d'ajornar la Trobada Pacífica Colombiana que es volia fer al barri Sant Narcís de Girona. Finalment, la Unitat de Cooperació de l'Ajuntament de Girona i les entitats colombianes co-organitzadores -ASOCOLGI, Dagua, Colectivo Orlando Fals Borda- , així com el Fons Català de Cooperació, proposen un format virtual de la campanya.
La campanya “Reflexions per a la Pau des de la Migració i l’Exili" es farà els mesos d'octubre i novembre, i començarà amb una sessió inaugural on line el proper dissabte 3 d’octubre de 2020, a les 17h.
Els actes previstos durant aquests mesos inclouran espai pel diàleg, intercanvi i activitats culturals. Es podrà seguir tota la informació de la campanya i dels propers esdeveniments a les xarxes socials de la campanya “Construyamos Paz” i a la pàgina web: https://web.girona.cat/cooperacio.
De moment, la proposta de la jornada inaugural és la següent.
o Introducció i benvinguda a càrrec de la regidora de Drets Socials i Cooperació, Núria Pi Méndez
o Presentació de les entitats
o Pausa amb activitat cultural
o Pregunta – resposta sobre tema migració i exili, amb els participants
o Testimonis
Les inscripcions ja estan obertes: cooperacio@ajgirona.cat, i cal fer-hi arribar nom complet, nombre de persones participants i, si es considera oportú, proposta de preguntes relacionades amb el procés d’acollida i regularització que el Servei d'Acollida de l'Ajuntament de Girona i un respresentant de Creu Roja respondran durant la trobada. S'enviarà l’enllaç web per a la trobada virtual a les persones inscrites.
El Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació de Girona va aprovar per unanimitat l'adhesió de l'ens al manifest impulsat pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. Diumenge, l'Ajuntament de Girona facilitarà el transport a Barcelona a les persones colombianes que s’hi vulguin desplaçar per votar en el plebiscit per ratificar l’acord.
En diuen el Brèxit caribeny: la victòria del 'no' en el referèndum colombià sobre els acords de pau signats entre el govern i les FARC -per un estret marge de 60.000 vots- posa de manifest l'escassa sintonia de la ciutadania, amb les decisions de l'executiu colombià. Sobre aquest tema, hem seleccionat alguns articles de Jordi Palou Loverdos, Jordi Armadans, Berta Camprubí i Tica Font.
En el marc del Programa Català de Protecció de Defensors i Defensores dels Drets Humans, aquest dimecres 20 de desembre, la Biblioteca Carles Rahola de Girona, que forma part del grup #BibliotequesSenseFronteres, acull la xerrada amb Silvia Irene Berrocal i Edilberto Daza, dues persones defensores de drets humans a Colòmbia actualment protegides i acollides a aquest programa català.