Setze municipis de les comarques gironines acullen la Festa del Comerç Just
NOTA DE PREMSAUn total de 16 municipis de les comarques gironines celebraran aquest any la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica. Són 6 més que l'any passat. Aquesta activitat, que es celebra arreu de Catalunya, serveix per potenciar el coneixement dels valors i les propostes del Comerç Just i les finances ètiques entre la població i promou un model de consum més responsable. La trobada inclou accions de caràcter festiu i divulgatiu.
A les comarques gironines, el primer municipi que acollirà la festa serà Santa Coloma de Farners, que l'1 de maig oferirà als visitants una mostra i venda de productes de comerç just, i un espectacle d'animació infantil. D'altra banda, Sant Joan de les Abadeses, que celebrarà aquesta cita al juliol, serà el municipi que clourà les activitats a Girona.
Aquest any acolliran la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica a les comarques gironines els següents municipis: Arbúcies (23 de maig), Banyoles (23 de maig), Besalú (8 de maig), Cadaqués (16 de maig), Cassà de la Selva (9 de maig), L'Escala (23 de maig), Figueres (8 de maig), Girona (22 de maig), Llançà (9 de maig), Lloret de Mar (8 de maig), Olot (8 de maig), Palafrugell 88 de maig), Quart (9 de maig), Sant Feliu de Guíxols (9 de maig), Sant Joan de les Abadesses (juliol) i Santa Coloma de Farners (1 de maig)
Setem-Girona és l'encarregada d'organitzar la convocatòria i de coordinar totes les activitats que es desenvolupen als diversos municipis gironins que hi participen. A nivell català, la Festa del Comerç Just està impulsada per un consorci liderat per Setem a on participen també Alternativa 3, FETS, Intermón Oxfam i la Xarxa de Consum Solidari.
El Comerç Just és una forma de comerç alternativa que busca aconseguir unes relacions comercials més equitatives entre els països del Nord i del Sud. Té en compte els valors ètics i medioambientals, enfront dels criteris exclusivament econòmics del comerç tradicional. Les finances ètiques són una manera d'estalviar i invertir, fent compatibles els beneficis econòmics amb els beneficis socials. Això vol dir donar suport a empreses i projectes socials, mediambientals i culturals, tant en el Nord com en el Sud i decidir activament sobre l'ús que l'entitat financera fa dels diners de la persona estalviadora i inversora.
Comarques gironines, 26 d'abril de 2010