Sant Jordi al CeDRe
Des del CeDRe, Centre de Recursos per la Pau i la Solidaritat de la Coordinadora d'ONG Solidàries, us recomanem quatre novel·les de ficció que ens acosten a altres mons, que tot i que poden estar a prop poden ser, alhora, molt desconeguts. No es tracta de novetats editorials però són llibres de lectura que des del CeDRe hem rescatat per la seva actualitat. Un bon regal per Sant Jordi, un moment de lectura a l’abast de tothom, amb el préstec gratuït que ofereix el CeDRe.
Una recopilació de textos i poemes procedents d’Àfrica, Àsia i el Carib. No és novetat, però els escrits mereixen una lectura que ens convida a volar, prendre el tè a la Índia o vigilar els àngels.
Carreró sense sortida de Víctor Omgbá. La Galera.
Un camerunès que amb una dosi de ficció i amb tota la seva experiència personal escriu sobre el llarg camí i els dilemes que pateixen aquelles que han de deixar-ho tot perquè no poden sobreviure al seu país.
Les flors del sàhara. Contes per la pau al Sàhara. ACAPS
Tres contes il·lustrats que ens acosten als campaments, als territoris ocupats i a les zones alliberades pel Frente Polisario. Els tres contes ens parlen de nenes i nens reals, que pateixen, viuen i somien des de la sorra del desert del Sàhara. Tres contes infantils que volen sensibilitzar sobre la situació de vulnerabilitat dels infants sahrauís.
Akono y Belinga (el muchacho negro que se transformó en gorila blanco). Inongo-vi-Makomé
Un llibre il·lustrat per un escriptor camerunès que resideix a Barcelona. Escriu sobre dues gran selves, la selva de formigó occidental i la selva verda africana. Un conte infantil que llegit per l’adult recobra una dimensió totalment diferent sobre els “desencontres” culturals.
Rebeldía. Inongo vi Makomé
Novel·la amb elements de tragèdia grega, en un escenari de l'Àfrica negra en defensa de la negritud, concepte invocat i veu convocada per tants pensadors des que Aimé Césaire ho llancés als quatre vents.