Retallem la despesa militar!
Segons l'informe anual del SIPRI sobre la despesa militar mundial, la despesa militar espanyola representa l'1,3% del PIB espanyol. El Centre Delàs d'Estudis per la Pau, que incorpora altres elements els quals considera part del pressupost, ho situa en més de 17,5 mil milions d'euros. En un context de desmantellament de l'Estat del benestar i de contínues retallades en les polítiques socials, se segueixen destinant grans quantitats de diners públics al sector militar. El Centre Delàs ha obert una recollida de signatures per exigir una retallada a la despesa militar.
El Centre Delàs d'Estudis per la Pau, en el marc de la Campanya Global sobre la Despesa Militar (GCOMS), considera que "cal deixar de destinar recursos públics a armes i guerres i que cal reduir la despesa militar". En aquest sentit, demanen als partits i representants polítics d'Espanya que implementin veritables polítiques de promoció d'una cultura de pau basada en la promoció de la justícia social, el benestar i la prevenció de conflictes, i que no es faci una gestió militaritzada i bel·licista dels conflictes.
Pel Centre Delàs, la seguretat ha de ser entesa des d'una manera més integral, sota el paradigma de la seguretat humana (que inclou la seguretat ambiental, econòmica, l'accés a l'educació, la sanitat...) i no únicament des de la perspectiva de l'Estat que la situa en l'àmbit militar. Davant amenaces a la nostra seguretat com les que poden suposar els atacs terroristes, el centre pacifista assegura que s'ha demostrat que les respostes militaritzades no aporten solucions sinó més inseguretat i retallades a les llibertats. Els bombardejos i atacs militars generen morts d'innocents, més odi i més terror, i afavoreixen l'augment de la despesa militar, en la qual Espanya ha dilapidat milers de milions d'euros.
El Centre Delàs ha publicat un gràfic (a sota) on es compara la depesa militar amb la inversió social. I és que des d'aquest organisme, es recomana que cada euro que destinem a la despesa militar, s'inveretixi en l'economia real per crear llocs de treball o destinar-ho a polítiques socials, a cultura, a pensions, educació i ciència.
POTS SIGNAR LA CAMPANYA DE CHANGE.ORG AQUÍ