Recurs del mes de novembre 2017
Un novembre de cinema juvenil.
Us proposem alguna de les novetats que han entrat darrerament al CeDRe, cinema basat en fets reals i cinema d'animació per al treball a les aules... I per passar una bona estona.
FIguras Ocultas: Cinema dona, racisme i ciència
Narra la història mai explicada de tres brillants dones científiques afroamericanes que van treballar en la NASA al començament dels anys seixanta (en plena carrera espacial, i així mateix a la meitat de la lluita pels drets civils dels negres nord-americans) en l'ambiciós projecte de posar en òrbita a l'astronauta John Glenn. Basada en fets reals.
Basada en fets reals. Biografia del controvertit entrenador de bàsquet Ken Carter. El 1999, va ser entrenador en l'Institut Richmond de Califòrnia. Tot i que el seu equip portava catorze victòries consecutives, va decidir que alguns jugadors, a causa del seu baix rendiment acadèmic, en lloc de jugar havien de dedicar-se a preparar els exàmens trimestrals. Una decisió que no va agradar ni als jugadors, ni a les seves famílies, ni a l'institut... Carter volia educar els joves a partir de l'esport i es trobava que sovint, l'esport està tan enfocat a la competitivitat i els resultats, que oblida el vessant educatiu pels joves.
Lion: Cinema i drets dels infants
Saroo Brierley és un nen que amb tan sols cinc anys es va perdre als carrers de Calcuta, a milers de quilòmetres de casa. Després d'un llarg viatge va acabar sent adoptat per una parella australiana. Vint-i-cinc anys després, amb l'única ajuda de Google Earth, Saroo intentarà trobar a la seva família biològica. Història basada en fets reals.
Pequeñas Voces (Documental d'animació): Cinema i drets dels infants
n documental d'animació i la primera pel·lícula llatinoamericana en 3D. Estrenat a Venècia comença amb una dada esgarrifosa, segons les dades de la UNICEF a Colòmbia hi ha un milió de nens desplaçats a conseqüència de la guerra que es viu al país.
Segurament molts estudiosos i especialistes tindrien bastantes coses a dir sobre aquest aterridor fet, però el director Jairo Eduardo Carrillo ha tingut la més òbvia i fructífera de les idees: donar la paraula a varis d'aquests nens, permetent que ells narrin amb les seves pròpies veus i amb els seus propis dibuixos les seves terribles experiències. El resultat és un documental d'animació, una modalitat pràcticament sense antecedents al país, que barreja la poesia dels traços infantils com a memòria del passat amb les paraules directes i senzilles dels narradors, fets ja coneguts, però que adquireixen una força especial.
Una carta para Momo (Animació): Cinema i educació en valors
Momo és una jove que ha crescut a la gran ciutat. No obstant això, després de la prematura mort del seu pare, haurà de traslladar-se amb la seva mare a una vella casa familiar en una remota illa. Allà, el temps sembla haver-se detingut: clars circumdats d'arbres, camps llaurats laboriosament en els pujols... Momo no se sent exactament entusiasta amb el seu nou entorn. I més que per cap altra cosa, el seu cor es ressent de la carta a mig acabar deixada pel seu pare. Una carta que solament conté dues paraules: "Volguda Momo...". Què anava a dir-li el seu pare? Un dia, explorant l'àtic de la seva nova llar, Momo trobarà un vell i empolssat llibre. Des d'aquest moment, alguna cosa realment inesperada començarà a succeir-li...
Wall-E (Animació): Cinema i mediambient
L'any 2800, en un planeta Terra devastat i sense vida, després de centenars de solitaris anys fent allò pel que va ser construït -netejar el planeta d'escombraries- el petit robot WALL•E (acrònim de Waste Allocation Lload Lifter Earth-Class) descobreix una nova missió en la seva vida (a més de recol·lectar coses inservibles) quan es troba amb una moderna i lustrosa robot exploradora anomenada EVE. Tots dos viatjaran al llarg de la galàxia i viuran una emocionant i inoblidable aventura...