Racisme de frontera
Sani Ladan coneix de primera mà el què passa a la frontera sud. Va marxar del Camerun amb 17 anys en un periple de dos anys que va acabar a la platja d' El Tarajal on va arribar nedant i on va quedar inconscient pels cops al cap de la policia marroquina i les boles de goma de la Guàrdia Civil. Vuit anys després, Ladan és un ferm defensor dels Drets Humans i vicepresideix l'Asociación Elín, que dona escalf i acollida a persones arribades a la frontera sud, i que defensa els seus drets. Aquest cap de setmana visita Girona i Olot.
Ladan és una veu contundent de l'activisme pels drets de les persones migrants. Del seu pas pel CETI i el CIE, una experiència que no desitja ni al seu pitjor enemic, assegura que aquestes centres representen un lloc de vulneració dels drets més bàsics de les persones.
Estudiant de Relacions Internacionals a la Universidad de Loyola, a Andalusia, Ladan assenyala els recursos naturals d'Àfrica com a principal causa de la misèria del continent: «Àfrica no necessita ser ajudada, Àfrica necessita que la deixin en pau, que deixin d'expoliar els seus recursos, assegurava fa poc en una entrevista a Cuartopoder. I afegia: «Els Governs africans són titelles. La gran majoria han estudiat a França, Espanya...Són part d'aquest sistema occidental de colonització. Sempre ens han repetit que els africans no podem treure profit de les nostres matèries primeres».
Un habitual de les xarxes i els mitjans de comunicació, Ladan deia també a La Sexta sobre l'entrada de Vox al govern andalús: «A mí no em preocupa Vox, em preocupa la gent».
Convidat per la Coordinadora d'ONG Solidàries i Girona Acull, aquest divendres, 15 de març, l'activista serà a la Casa de Cultura de Girona, a partir de les 19.30h. L'endemà dissabte, teniu una nova oportunitat d'escoltar-lo a Olot, a l'espai Núria Social, a partir de les 11.30h i de la mà de Núria Social, Coordinadora, La Talaia i Brigada Garrotxa Eko.
Aquí teniu 7 minuts de Sani Ladan parlant d'Àfrica i Europa: