Per una Europa de la distensió, la pau i la seguretat compartida
Amb motiu de les eleccions europees del 9 de juny, una trentena d'organitzacions estem impulsant una mobilització europea contra la creixent militarització i les guerres. La teva entitat també s'hi pot adherir!
El proper 9 de juny se celebraran eleccions europees. Per a les entitats, moviments i col.lectius que estem impulsant aquesta mobilització contra el creixent militarisme, l'ocasió és una bona oportunitat per plantejar les nostres reivindicacions a les forces polítiques que s’hi presenten. Un moment clau per apostar per impulsar polítiques de pau, distensió i seguretat compartida, per acabar amb l'escalada militarista que estem vivint. Volem que els recursos que ara es destinen a la defensa, s'aboquin a lluitar contra el canvi climàtic, la reducció de les desigualtats i l’equitat de gènere, la salut, l’harmonització de salaris o drets de tota la ciutadania.
Arrenquem, doncs, una mobilització inicialment estatal que vol arribar, també, a altres organitzacions i moviments europeus i que comença amb les adhesions a un Manifest conjunt. Tant les adhesions com el manifest seran presentats en diversos actes públics, el proper dijous 23 de maig. A Girona, aquesta presentació es farà a la tarda (pendent de confirmar hora), als Jardins de la Pau, al costat de la Biblioteca Carles Rahola. El manifest també es farà arribar als partits, parlaments i governs nacionals i europeus.
A més de la Coordinadora d'ONG Solidàries, com a entitats impulsores hi trobem el Centre Delàs per la Pau, Fundipau, NOVACT, UNIPAU, Xarxa de Cooperació al Desenvolupament del Sud de Catalunya, Lafede. cat, Desmilitaritzem l'Educació, Justícia i Pau, Dones x Dones, Consell d'Associacions de Barcelona, Ca la Dona, Catalunya per la Pau, Campanya Aturemlesguerres.cat, Ecologistas en Acción, ATTAC España, MOC de València i de Canarias, WILPF o la Coordinadoras Galega i Valenciana de ONGD, entre altres.
El manifest demana apostar per la distensió, en comptes de la retòrica amenaçadora a la que ens estan habituant, impulsar una política exterior orientada a la pau i la seguretat humana, fomentar espais de diàleg entre moviments socials, acadèmics i polítics encaminats a elaborar propostes de polítiques de pau, cossos civils de pau, defensa civil i de seguretat no armada; promoure activament una pau ambiental sustentada en bases científiques i polítiques clares de descarbonització justes i segures, i i pulsar polítiques que incideixin en la millora de la vida diària de les persones.
Ens agradaria comptar amb l’adhesió del vostre col·lectiu o entitat. Podeu signar aquí>>