On habita la violència masclista
La Fundació SER.GI posa en marxa una nova campanya de sensiblització sobre la violència masclista que inclou una exposició, un concert i una guia de recursos educatius per a alumnat de primària i secundària. Foto J.Aureli Martí
El proper divendres 4 de novembre a les 7h de la tarda, al Claustre del Centre Cultural La Mercè de Girona, s'inaugura l'exposició de la Fundació Ser.gi On habita la violència masclista. Aquesta exposició forma part del projecte “Dones Supervivents”, que la fundació desenvolupa des de l’any 2016 amb l’objectiu de promoure accions en l’àmbit de l’habitatge social per tal que les dones que han patit violència masclista, i els seus fills/es, puguin refer la seva vida.
"On habita la violència masclista" està formada per fotografies en blanc i negre del fotògraf Joan Aureli Martí que s'ha centrat en les diferents violències que pateixen les dones, des de la física a l'estructural. La mostra posa el focus, també, en el procés d’apoderament de les dones, per tal d’afrontar i superar aquestes violències des d’una situació de desavantatge respecte al gènere masculí. Cada imatge va acompanyada d’una reflexió feta per 15 dones del món de la cultura, el periodisme i la literatura de les comarques gironines, d'entre les quals hi ha la periodista i companya de Valentes i Acompanyades, Carme Vinyoles, la mestra jubilada i presidenta d'Amics de la UNESCO Girona, Dolors Reig, o l'escriptora i presidenta de Girona Voluntària, Maria Mercè Roca.
Aquesta exposició va acompanyada d'una Guia de recursos educatius adreçada a l'alumnat de primària i secundària, en la que hi ha col·laborat la Coordinadora d'ONG solidàries, el DIXIT Girona i el SIAD de Girona. Aquesta guia està disponible pel professorat i els equips educatius, al web de la Fundació.
La campanya contra la violència masclista de Fundació Ser.gi inclou un concert que es farà el dijous 24 de novembre a les 19.30h a l'auditori de La Mercè de Girona i que comptarà amb la participació de Mireia Vilalta, Namina i Nuri Thunder, totes tres veus, de les comarques gironines. Els fons recaptats amb les entrades (12 euros anticipada i 15 a guixeta) es destinaran al projecte "Dones supervivents" i ja es poden reservar les entrades aquí >>
El 25 de novembre és un dia de denúncia i visibilització d'una de les conseqüències més crues del masclisme. Parlem de 1.216 gironines ateses per l'Institut Català de les Dones (ICD), l'any 2019, per violència masclista. I obrint una mica més el focus, de 6.721 homes detinguts per atemptar contra les dones, en tot el territori català.
L'Estació Espai Jove de Girona, en col·laboració amb Gaudir-nos, posen en marxa la campanya #Desconnectemho que té com a objectiu fer visibles els diferents tipus de violència masclista que podem trobar a les xarxes socials i informar de com es pot frenar.
El 25 de novembre va ser declarat Dia internacional contra la violència de gènere durant el primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe celebrat a Bogotà (Colòmbia), ara farà 40 anys.