Més CEDRE a casa (maig 2020)
Sisena entrega del #cedreacasa. Aquesta vegada, la nostra proposta inclou jocs i dinàmiques. Només cal que doneu la volta a alguns jocs i els adapteu a l'espai, perquè puguin ser jugats a casa o que entreu als enllaços que trobareu. A divertir-vos!
Col·loquem a les persones participants - amb un paper de diari cadascú- en un extrem del passadís o en una cantonada d’un espai més o menys llarg de casa i es demana que individualment vagin d'una punta de passadís a l’altra (o seguint una ruta marcada per casa) sense tocar el terra, ni arrossegar el paper de diari, ni fer-lo malbé ja que l'haurà d'utilitzar la resta de la família. Un cop hagin arribat totes les persones farem el mateix cronometrant el temps i buscant nous reptes!
No és tasca senzilla encertar a posar el palet o llapis dins un forat tant petit, a partir de moviments de cintura coordinats amb diferents persones...Però és un repte molt divertit i que us garanteix passar una bona estona rient, i sobretot aprenent a treballar en equip, a organitzar-vos, prendre decisions... I ser pacients. Us hi atreviu? Un taller molt concorregut entre grups d’esplai i lleure juvenils que podeu dur a terme ara, a casa i en família.
Una dinàmica que a casa queda en explicar o més ben dit, desexplicar contes. Heu escoltat mai el conte del llop ferotge? Sí, el llop amic de l’àvia de la Caputxeta vermella que va ser injustament acusat de voler menjar una nena? Doncs aquesta nova versió, ens ajudarà a parlar a casa sobre les “veritats” de les històries, sobre les diferents versions dels conflictes i les tantes raons com tantes persones s’hi veuen involucrades. Una bona excusa per treballar l’empatia tot obrint de nou el conte de la caputxeta, però llegint-ne les imatges a través de la versió del llop. Podeu fer el mateix amb altres contes?
Conte-taller de petits exercicis de ioga per a la menudalla de casa. Van formar part de la darrera campanya del DENIP a les aules d’infantil amb molt bona rebuda per part de l’alumnat i les dinamitzadores. Esperem que aquesta història i aquests petits exercicis us ajudin a fer un xic de moviments tranquils a casa.
Cuinar ha estat un dels èxits d’aquest confinament, son moltes les famílies que han fet coques, pastissos, galetes, gelats i altres llamins amb la mainada. Aquest taller que es va dur a terme en una de les campanyes del DENIP dels primers anys converteix un senzill acte culinari en un taller de reflexió i expressió de sentiments i emocions sobre allò que ens fa sentir bé i allò que al contrari, ens incomoda o ens angoixa. Quins son els ingredients que posarem al pastís que volem cuinar avui?
Des del CeDRe de la Coordinadora, hem preparat per aquests dies alguns dels nostres recursos perquè us acompanyin també des del confinament a casa. Així, hem creat el hashtag #CeDReaCasa que anireu rebent periòdicament i que us animem a compartir i a enriquir-lo amb propostes.
Estar a casa no és fàcil si no hi estem acostumades i acostumats i si la llar en qüestió, no té sortides que permeti esbargir-nos. Des del CeDRe us recomanem jocs familiars que possiblement tingueu al fons de l'armari i que ara és hora de treure. #cedreacasa
El Centre de Recursos per la Pau i la Solidaritat us proposa, per aquesta quarta setmana de confinament, activitats vinculades a pel·lícules infantils i juvenils, que podeu agafar en préstec al CeDRe. En aquesta ocasió les activitats escollides, les trobareu desenvolupades a les respectives Guies Pedagògiques de cada pel·lícula, que podeu consultar al nostre web.
Una nova proposta del CeDRe per aquesta primavera en confinament: jocs que podeu agafar en préstec al CeDRe, ara adaptats per jugar a casa. Hem escollit jocs de partides ràpides i sobretot, jocs d’humor i diversió per fer les estones més divertides #cedreacasa
La salut, com la vivim, encarem, superem o perdem. Quina importància hi donem, quin ús i quin abús, quin valor o quin preu té... La salut a casa nostra i la salut fora de la nostra comunitat o societat, lluny, molt lluny... #cedreacasa