Medi ambient i tecnologia, un camí pel desenvolupament humà sostenible
Com podem frenar el canvi climàtic des de les ciutats? És la tecnologia sinònim de desenvolupament? La Càtedra UNESCO de Desenvolupament Humà Sostenible de la UdG, Enginyeria Sense Fronteres-Girona i la Coordinadora d'ONG Solidàries us proposen un cicle per analitzar i reflexionar entorn el canvi climàtic, la tecnologia i el desenvolupament humà. La primera conferència, a càrrec de Pablo Cotarelo, d'Ecologistas en Acción, serà el pròxim dilluns 11 d'abril, a les 19h., a la Casa de Cultura de Girona, i parlarà de la petjada ecològica i les alternatives urbanes.
PROGRAMA:
Com frenar el canvi climàtic des de les ciutats?
La petjada ecològica i les alternatives urbanes.
Dia: Dilluns 11 d'abril
Hora: 19h
Lloc: Casa de la cultura (aula C)
Temàtiques: Introducció al canvi climàtic i petjada ecològica; efectes del canvi climàtic a la població i alternatives d'acció des de les ciutats.
A càrrec de: Pablo Cotarelo; Llicenciat en Física. Participant en diferents moviments ecologistes i responsable de l'àrea de Canvi Climàtic de la confederació de "Ecologistas en acción".
Presenta: Dra. Ana Urmeneta, Directora de la Càtedra UNESCO de Desenvolupament Humà Sostenible de la Universitat de Girona.
És la tecnologia sinònim de desenvolupament?
L'impacte del nostre model productiu en el planeta.
Dia: Dilluns 18 d'abril
Hora: 19h
Lloc: Casa de la cultura (aula B)
Temàtiques: Introducció al desenvolupament humà; desenvolupament vs consum; tecnologies apropiades i apropiables i bones pràctiques.
A càrrec de: Raül Velasco; Enginyer Industrial (especialitat en energia i medi ambient). Participant en el PAER (Programa Andí Electrificació Rural). Membre d'Enginyeria Sense Fronteres i consultor en cursos de TpDH (Tecnologia pel Desenvolupament Humà).
Presenta: Toni Rocha, Coordinador de la Coordinadora d'ONG Solidàries.