Legki Yakaru estrena web
L'Associació de Dones Subsasaharianes de Banyoles, Legki Yakaru, estrena web. Es tracta d'una entitat sociocultural de dones africanes, amb més de 10 anys d'experiència en la defensa dels Drets Humans i en l'apoderament de les nenes i dones banyolines d’origen africà.
Actualment, Legki Yakaru té en marxa projectes culturals, cívics i d'altres socioeconòmics. És el cas, per exemple, del projecte Àfrica en Dansa, que utilitza la dansa i el teatre com a eina de cohesió i integració, per acostar la cultura africana tant als joves d’origen africà que han perdut part de les seves arrels, com al públic en general, o d'un projecte de reforç escolar que es fa a alumnes de primària i d’ESO.
L'any 2000 van començar les primeres activitats a Banyoles, amb cursos de cuina adreçats a les dones d'origen africà. Més endavant van començar a implicar-se amb la sensibilització en els Drets de les Dones i més en concret en la Mutilació Genital Femenina (MGF). Les membres de Legki Yakaru han participat a diverses taules i seminaris, amb ponències sobre la MGF i la seva tasca a Banyoles.
Sense deixar de banda temes més domèstics com l'alimentació infantil o la planificació familiar, Legki Yakaru també ha fet cursos de català, castellà i àrab per a dones i homes d’origen africà, i ha iniciat un treball més específic en l'apoderament de noies adolescents d'origen africà.