La Xarxa pels Drets Socials organitza un debat electoral innovador
Els candidats a les eleccions municipals de la ciutat de Girona respondran les preguntes sobre drets socials proposades directament per la ciutadania. És el format proposat per la Xarxa pels Drets Socials de Girona com a debat electoral previ al 24-M. El debat electoral se celebrarà aquest dijous 7 de maig a les 19h, a l’Auditori Irla de Girona (pl.Pompeu Fabra, 1).
Des de fa una setmana, tothom qui ho desitgi pot fer arribar la seva consulta als candidats per Girona, via xarxes socials (facebook i twitter, amb @xdsgirona) i participar del debat amb el hastag #DebatXDS. També es poden fer arribar les consultes als i les polítics/es o per e-correu premsa@xdsgirona.cat
De totes les preguntes rebudes sobre temàtiques socials, l’entitat organitzadora en triarà una quarantena per poder-les adreçar a les persones candidates. Durant el debat, que serà moderat per la periodista Tània Tàpia, es llegirà una primera pregunta i es passarà a un o una candidat/a que disposarà d’un minut i mig per respondre-la. Posteriorment, la moderadora llegirà la segona pregunta, que el primer candidat “enviarà” a qualsevol altra de les persones candidates per tal que respongui igualment. D’aquesta manera, seran els mateixos candidats qui s'aniran enviant les preguntes en funció dels seus interessos, amb voluntat de posar contra les cordes els/les candidats/es rivals. Aquesta dinàmica permetrà veure competir els partits entre ells i cedir la paraula a la ciutadania.
Al final del debat es farà, també, la presentació del Compromís Polític per a la Cultura de Pau i la Solidaritat, la Participació, la Convivència i la Transparència. Es tracta d’un document promogut per les entitats Càritas-Girona, Justícia i Pau-Girona, Oxfam Intermón i la Coordinadora d’ONG Solidàries que s’ofereix als diferents caps de llista perquè el signin i es comprometin així, a fomentar les polítiques que afavoreixen la conscienciació sobre el valor de la pau, mesures sobre transparència o la incorporació de criteris ètics en el consum, entre d'altres punts. Periòdicament, les entitat n’avaluen el grau de compliment.