La UdG actualitza el seu Pla d'Igualtat
La UdG ha actualitzat el seu Pla d'Igualtat amb un procés participatiu que ha perfilat una cinquantena d'accions per avançar en igualtat de gènere els propers quatre anys. El nou document ha comptat amb les aportacions de més d'un miler de persones de la comunitat educativa. Foto: UdG
El Segon Pla d’Igualtat ha estat dissenyat i consensuat en el marc d’un procés participatiu d’ampli abast, promogut durant el primer semestre del curs 2020-2021, que ha inclòs una enquesta tramesa a tota la comunitat universitària de la UdG, diversos grups de discussió, sessions informatives, classes dirigides, etc. En total, aquest procés participatiu ha permès consensuar i completar unes 50 accions per ajudar a incrementar la igualtat de gènere els propers 4 anys.
D'entre les accions previstes, hi ha l'organització de campanyes de sensibilització a la comunitat universitària per promoure la reflexió crítica, per donar a conèixer institucionalment efemèrides rellevants o iniciatives importants en política d'igualtat de gènere. També s'ha previst adaptar els lavabos per convertir-los en no-binaris, la promoció de les dones entre les persones guardonades amb distincions i premis, inclosos els doctorats honoris causa, la incorporació de la perspectiva de gènere als Sistemes Interns de Garantia de Qualitat de la UdG, la revisió de l' estratègia comunicativa de la UdG en clau de gènere, o l'ampliació del fons de la Biblioteca sobre temes vinculats a la igualtat de gènere i la diversitat sexual.
El passat dimecres 8 de juliol, el Parlament de Catalunya va fer un pas històric en aprovar la llei d’igualtat efectiva entre homes i dones. Totes les formacions polítiques van votar a favor de la mesura, excepte el PPC, Ciutadans i els diputats d’Unió, que no van donar suport a alguns aspectes com l’accés a l’avortament i les quotes de paritat.
La prostitució, la mutilació genital femenina, les tasques domèstiques i de cura, la democràcia paritària, l'ecofeminisme, la invisibilitat de la dona a l'espai públic o l'avortament, són alguns dels temes inclosos a la nova Agenda Llatinoamericana que es presenta aquest divendres, 3 de novembre, al teatre del centre cívic Sant Narcís de Girona (19.30h). Una edició que ens interpel·la sobre els avenços i els retrocessos dels drets de les dones.
La llista de desigualtats i vulneracions de drets de les dones és extensa, però la llista dels petits avenços en igualtat també. Ens hem volgut fixar, precisament, en les petites victòries assolides cap al camí de la plena igualtat i li hem donat forma de calendari feminista.