La UAP! se suma a una ILP europea per a l'acollida de les persones migrants
La UAP!, l’espectacle musical que treballa per difondre els valors de la pau a través de la música i el teatre en els instituts de les comarques gironines, se suma a una ILP europea que reclama l'acollida digna de les persones migrants.
Aquesta ILP està promoguda per estudiants de secundària d’un centre de Rennes, de la Bretanya francesa, preocupats per les condicions d’acollida de les persones migrants al seu país.
L'alumnat de Rennes considera que les persones migrants que arriben a Europa són acollides en condicions que no els permeten viure dignament ja sigui en alimentació, allotjament , sanitat, treball o educació. Amb aquesta ILP, volen demanar a la Comissió Europea un canvi legislatiu que garanteixi condicions de vida dignes als demandants d’asil, a tot Europa. També es demana més solidaritat entre països i que es reparteixin millor les demandes d’asil.
Per tal de que la petició europea prosperi cal recollir un milió de signatures abans del 14 d’abril d’enguany. Aquesta recollida de signatures es pot fer via telemàtica en aqust enllaç: https://dignity-in-europe.com/
La campanya #DignityinEurope ha permès el contacte i l'intercanvi entre alumnes de l’institut Rosa Parks de Rennes, promotors de la iniciativa, amb estudiants dels instituts Jaume Vives, Santa Eugènia i Montilivi de Girona, que han posat sobre la taula les seves inquietuds com a adolescents envers les condicions de vida de les famílies migrades, a cadascun dels països. Aquest intercanvi ha estat possible gràcies a la intermediació de la Coordinadora d’ONG de les comarques gironines i l'Alt Maresme, amb la MIR – Maison Internacionale de Rennes, depenent de l’ajuntament d’aquesta ciutat.
Ara la UAP!, que ha iniciat les seves representacions aquest cap de setmana a Girona, seguirà la seva gira amb representacions a Lloret, Figueres i Olot, on també es recolliran signatures (el programa de mà incorporarà l’enllaç amb la campanya Dignitat a Europa). La cantata per la Pau, enguany aborda temes com el consumisme, les feines precàries, el poder polític i econòmic i el poble humil.