L'Agenda Llatinoamericana Mundial posa el punt final a la campanya del 2015
“Mentre hi hagi persones els drets humans de les quals siguin desatesos, sentirem, des d’aquest nou estadi evolutiu de la consciència de la humanitat, que també estem essent desatesos en els nostres drets, perquè ‘els seus drets’ són també nostres, són ‘nostres els seus drets’. Hem de reivindicar aquests ‘drets seus nostres’, com un deure, tant com un dret”, finalitzen Pere Casaldàliga i José María Vigil, conjuntament, al text d’introducció de l’agenda del 2015.
L’Agenda Llatinoamericana Mundial ja ha aconseguit els seus objectius. Durant aquests mesos, totes les entitats i persones implicades han distribuït milers d’exemplars a Catalunya, Balears i a 10 països de Llatinoamèrica. Sota el lema “Drets Humans”, l'agenda ha reunit més de 40 articles de diferents experts catalans i llatinoamericans.
L’edició catalana ha anat a càrrec de la Comissió de l’Agenda Llatinoamericana de la Coordinadora d’ONG Solidàries, qui n’ha distribuït un total de 2.489 exemplars impresos en català a més de 31 presentacions arreu de Catalunya i les Balears. La presentació de la campanya, en aquesta ocasió, ha comptat amb una cara visible: la teòloga, metgessa i monja Benedictina Teresa Forcades.
De la venda de les agendes, s’han destinat uns recursos a la realització de materials i propostes didàctiques perifèriques com els Premis Decreixement i els Premis a l’Opinió Escrita. A més, també s’han elaborat un seguit d’accions de sensibilització com presentacions, xerrades, debats, videofòrums, tallers, poesia i música, jornades de reflexió, assemblees de treball intern per valorar l’estat de la campanya i la participació en activitats d’altres entitats.
D’altra banda, s’ha fet una aposta potent per tal que tot el material que edita la Comissió de l’Agenda Llatinoamericana es pugui trobar digitalitzat a la pàgina web oficial, així com al blog de notícies que manté la Comissió.
A la resta de l’Estat Espanyol, el Comité Oscar Romero Aragón ha editat i distribuït 216 exemplars. L’agenda es trasllada durant l’Anada i Tornada a països com Nicaragua, El Salvador, Guatemala, Hondures, Cuba, Mèxic, Perú, Xile, Bolívia i Brasil, on es converteix en un instrument pedagògic per a comunicadors, educadors populars, animadors de grups i militants de comunitats de base.