joc de taula cooperatiu
Aquest mes d'octubre el CeDRe el dedica al joc de taula cooperatiu, una eina que permet no només passar una bona estona, sinó treballar totes aquelles habilitats i valors que fomenten el treball col·laboratiu i la gestió conjunta dels projectes.
Us presentem doncs, novetats que han entrat fa poc al CeDRe i altres jocs cooperatius que fa temps que surten i entren en préstec gratuït.
JOCS COOPERATIUS PERA LA MENUDALLA
El Frutal Gegant És sense cap dubte el joc que més vegades ha viatjat a escoles i esplais del territori. Un joc senzill per a la mainada més menuda on caldrà collir la fruita de l'arbre abans no se la mengi el corb. Res a dir, només cal que munteu al terra el taulell gegant i comenceu la partida!
Little cooperation. Un senzill joc cooperatiu molt apreciat per les famílies. El joc permet també continuar la història un cop acabada la partida car els ninots de goma i el decorat permeten als infants crear noves aventures que sobrepassen la partida.
PELS QUI JA VAN A L'ESCOLA
Woolfy. És el joc que -amb diferència- ha sortit més en préstec a nivell familiar. El disseny i la relació amb un conte tan conegut com el dels tres porquets fa que enganxi tan als petits com a qui se'n fa càrrec i els acompanya durant la partida. Un joc amè, divertit i molt estimat entre els habituals del CeDRe.
Slide quest!. Un joc d'equilibri cooperatiu. A més, un cop superat el primer mapa s'ha de superar el segon, tercer...I així fins a vint reptes amb diferents dificultats, obstacles i ambients. Ofereix motles possibilitats educatives si es volen treballar les habilitats del treball col·laboratiu i la gestió de l'estress.
Vuela búho vuela! Un joc d'estratègia en equip ja més complicat, però no per això menys divertit. Enganxa i per aquest motiu és un joc que pot tenir requesta. Fet amb materials reciclats i cuidant tots els petits detalls mediambientals pot ser un bon aliat per a les escoles aquest curs que tot just comença.
PER PETITS PERÒ TAMBÉ PER GRANS
Bandido. Un joc o un trencaclosques? Cal tenir una bona estratègia per aconesguir que no se'ns escapi el pres, saber col·locar bé les cartes i guardar aquelles que podem utilitzar més endavant... Un repte d'equip en què posar-se d'acord i parlar és vital per poder vèncer. Enganxa i és addictiu, ho hem comprovat.
The mind. El joc mut que cada vegada que utilitzem a les sessions de tardes juganeres hem de treure de damunt la taula perquè la dinàmica d'augment de dificultats que evoluciona al mateix ritme que evoluciona l'aprenentatge de treball del grup fa que les partides no es vulguin deixar de jugar mai. Molt adequat per a petits i grans grups.
Just one. Un «party game» molt utilitzat per educadores i educadors de joves. És ràpid, divertit i molt senzill d'aprendre. A més, ofereix la possibilitat de jugar-hi amb els idiomes que es vulgui ja que l'idioma el marquen les persones que hi juguen. Ideal per parlar de comunicació amb qui és difícil obrir-hi conversa.
GRANS JOCS
Illa prohibida. Un joc molt apreciat per a les persones juganeres però que encara no ha trobat un forat a les escoles. Per aquest motiu durant aquest mes formarà part en un dels tallers gratuïts que hem programat per a vosaltres. De segur que quan hi juguem entendreu perquè és un joc que té tants admiradors.
Kapla. La màgia de la construcció ha fet d'aquest joc un habitual de les festes de carrer, barri i escola. Sense instruccions, obrir i crear... Sense un nombre mínim o màxim de jugadores... Sense un temps determinat, fa de Kapla l'ideal de joc de carrer i festes. Un joc que surt de la taula per anar al terra!
Magic Maze. Un joc mut i estressant que posa a prova les habilitats personals i la gestió de reptes per part del grup. Conté diferents nivells de joc i permet un treball molt interessant a nivell educatiu. Ja n'hem fet algun taller i aquest mes d'octubre continuarà essent un dels jocs que us proposarem.