#JesuisCharlie
El brutal atemptat de París ha mort una dotzena de persones i ha fet diana en un dret fonamental: el de la llibertat d'expressió. Els mitjans de comunicació han analitzat del dret i del revés les absències i les presències a la capçalera de la manifestació de diumenge. Nosaltres us hem preparat un recull d'altres veus i opinions sobre l'atemptat de París. Vinyeta: Magalon
França: el més perillós és la islamofòbia>>
Per Santiago Alba Rico, a La Directa.
Je suis Charlie Hebdo >>
Per Jordi Armadans
«Deu persones han estat assassinades per fer el que saben i volen fer: periodisme i humor gràfic. I dos policies, que havien acudit als llocs dels fets, han patit la mateixa sort. Un fet terrible. Que, afegit a tants altres fets terribles que passen arreu (també avui mateix, per exemple, al Iemen) em fan pensar en la frase que li he llegit avui al Xavier Masllorens: ‘La brutalitat i l’estupidesa humana no fan festa mai‘.»
Charlie Hebdo: Crisi de valors? >>
Per Karim Sabni a El Punt Avui
«Fruit de la barbàrie de Charlie Hebdo, que condemno rotundament perquè matar una persona, per la raó que sigui, només és un acte de covardia, hem sentit molts comentaris que l'única cosa que aconsegueixen ara mateix és fomentar més la islamofòbia. Una islamofòbia que ja es practica directament a cara descoberta, sempre amb l'argument de la relació de l'islam amb el terrorisme.»
Je suis stupéfait >>
Per Montse Santolino a La Directa
«Em declaro atònita i estupefacta davant l’exercici de cinisme desmesurat d’Hollande & friends en convertir una mani en un esdeveniment global. Atònita davant la facilitat per reunir-se de tants líders mundials i per organitzar cimeres antiterroristes en un plis-plas, quan fa un mes no van ser capaços d’evitar que el Programa Mundial d’Aliments es quedés sense diners per donar menjar als quasi dos milions de refugiats sirians.»
«La manifestació d’ahir a París en defensa de la llibertat d’expressió i contra el terrorisme va ser una de les més multitudinàries que ha vist Europa, però més que pel seu suport popular passarà a la història per ser la concentració que més caps d’Estat i de govern ha reunit. Però quina és l’actitud d’aquests mateixos polítics a l’hora de defensar la llibertat d’expressió i de premsa als seus propis països?»