II Trobada d'ONG de codesenvolupament de les comarques gironines
Factoria Cultural Coma Cros de SaltDissabte 25 de setembre de 9 a 18h.
La Coordinadora d'ONG Solidàries organitza el pròxim dissabte 25 de setembre la segona trobada d'entitats que treballen el codesenvolupament des de les comarques gironines. Una trentena d'entitats es trobaran a Salt per reflexionar i analitzar quines han de ser les prioritats comunes i com crear sinèrgies amb les seves contraparts als països del Sud i l'administració pública que els dóna suport. La trobada es farà a la Factoria Cultural Coma Cros, a partir de les 9 del matí i fins a les 6 de la tarda.
El Senegal, Gàmbia i Mali són els països on es duen a terme més projectes des de la nostra demarcació. Per aquest motiu, la jornada inclourà unes taules de participació centrades en aquests països, si bé es preveu també l'assistència d'entitats de Ghana, Guinea o el Marroc. El desenvolupament agrícola i les millores en l'àmbit sanitari i educatiu són els principals eixos d'acció de la vuitantena d'entitats de codesenvolupament registrades fins al moment a Girona, segons un informe elaborat per la Coordinadora d'ONG Solidàries.
Margarita de Arquer, tinenta d'Alcaldia de l'Ajuntament de Salt, i David Minoves, director general de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, seran els encarregats d'obrir la jornada. La II Trobada d'ONG de codesenvolupament de les comarques gironines, permetrà conèixer d'aprop l'experiència de codesenvolupament del municipi de Lleida, conèixer la cara i la creu de la migració africana de la mà de l'escriptor africanista, Inongo Vi Makomé, i debatre sobre el repte de la participació interna de les ONGD. La trobada inclourà un dinar popular i clourà amb una actuació de música tradicional africana.
Des de fa un temps, la Coordinadora d'ONG Solidàries dóna suport a aquestes entitats perquè tenen un paper molt important i una gran potencialitat en la cohesió social i acosten a la ciutadania una imatge molt positiva de la gent immigrada que treballa per millorar els seus països d'origen. L'any passat ja es va organitzar una primera trobada en el marc del festival AFRICAT que va servir per donar a conèixer la feina d'aquestes entitats i per posar en comú les principals dificultats a les que s'han enfrontar.