Fundació Ser.gi fa balanç
En la presentació de la memòria del 2016, la Fundació SER.GI va denunciar que la dificultat d'accedir a un habitatge ha augmentat. Des de l'entitat es va demanar als ajuntaments que augmentin el nombre d'habitatges socials i que s'usi el dret de tempteig i retracte en les subhastes de pisos hipotecats.
Pel que fa al treball amb joves que porta a terme la Fundació SER.GI també es segueix constatant que són el col·lectiu amb majors dificultats per accedir al mercat laboral, sobretot entre aquells joves amb menys formació, i que per tant “es fa més necessari que mai fer una millor atenció a la diversitat, que permeti l’accés als recursos formatius que els millorin la seva ocupabilitat i l’èxit educatiu”.
De l’Àrea de Famílies i Joves s’ha destacat l’inici de nous projectes, com el de dinamització comunitària al Barri de Sant Joan de Figueres; Joves Celrà; i Centre Obert a Lloret de Mar. També l’ampliació del territori d’intervenció de projectes com Porta d’Accés, dins el Girona Territori Integral, a la zona de la Llera del Ter; Diversitat i Convivència a l’Escola Vedruna de Girona; i el TEAF al CEIP Annexa de Girona.
Dins l’Àrea de Ciutadania i desenvolupament comunitari, s’han organitzat dos cicles de xerrades “Pluralisme, convivència i religió” amb la presentació del primer calendari interreligiós a Lloret de Mar i “Siner[GI]es. Diversitat. Identitat. Inclusió” a Girona. També s’ha assumit la realització dels mòduls B i C de l’acollida de persones estrangeres a Girona ciutat, a Lloret de Mar, en dues poblacions de l’Alt Empordà (Sant Pere Pescador i Roses) i en cinc poblacions de la Selva (Anglès, Arbúcies, Sant Hilari Sacalm, Santa Coloma de Farners i Vidreres).
El 2016 la Fundació SER.GI ha estat mereixedora del 3r premi Xavier Batlle concedit per l’Associació Catalana per a l’Excel·lència – QUALIcat, i també el XXII Premi Mestres 68 en reconeixement a la tasca desenvolupada en el món de l’educació.