Ensenyar, aprendre, salvar-se
L'Associació d'Educació Popular Carlos Fonseca Amador, AEPCFA, ha editat un llibre, amb el títol bilingüe català-mískito «Ensenyar, aprendre, salvar-se. Lan Daukaia, Lan Takaia, Swakwi Takaia», que vol ser un manifest col·lectiu en favor de l'alfabetització i en favor de la llengua, sobretot les minoritàries, minoritzades i/o en perill d'extinció. La presentació serà el proper dilluns 6 de febrer, a les 8 del vespre, a la Llibreria 22 de Girona. Hi intervindran Sebas Parra, Núria Terés i Quim Curbet.
El llibre defensa l'educació de totes les persones sense distinció de cap mena i denuncia la injustícia de l'analfabetisme. En la seva redacció han participat una seixantena d'autors i autores: junt a alguns professors, escriptors i periodistes ben coneguts, una majoria de noms més destacats per la seva adscripció a tota mena de lluites, fonamentalment socioeducatives i culturals, i que, tots plegats, coneixen bé Nicaragua o cooperen amb els somnis del seu poble, des de diferents àmbits. El llibre neix a les terres gironines però acull mirades d'homes i dones d'arreu de Catalunya, i també del País Valencià, Bilbao, Sevilla, i de Nicaragua.
«Ensenyar, aprendre, salvar-se» és el material central d'una campanya de sensibilització i Educació per al desenvolupament que tindrà lloc al llarg dels propers mesos. Es preveu fer una trentena de presentacions arreu de Catalunya i el País Valencià. Les persones que vulguin més informació o participar en la campanya poden dirigir-se a sebasparra@solidaries.org
Aquesta primera edició d'«Ensenyar, aprendre, salvar-se. Lan Daukaia, Lan Takaia, Swakwi Takaia», ha comptat amb el suport de la Diputació de Girona, l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès i l'ACCD de la Generalitat de Catalunya. Paral·lelament, l'Institut Paulo Freire de l'estat espanyol està preparant l'edició en castellà destinada fonamentalment per a la seva difusió a Nicaragua.