'El metge de Lampedusa', a Celrà
Aquest dissabte, 20 de gener, Girona Acull organitza un acte sobre les persones refugiades, que inclou la representació de l'obra de teatre 'El metge de Lampedusa' interpretada per l'actor Xicu Masó i que tant bona crítica ha obtingut al seu pas per Temporada Alta. Abans de la representació teatral, Girona Acull organitzarà una xerrada amb testimonis de primera mà de les morts i els rescats martítims al Mediterrani.
“El metge de Lampedusa” està basada en la biografia de Pietro Bartolo, un metge italià que viu dedicat a l’atenció a les persones que arriben a l’illa de Lampedusa, fugint de la guerra o la misèria. La seva experiència ha estat recollida recentment en el llibre “Llàgrimes de sal”.
Abans, però, i a partir de les 20h, hi ha un col·loqui organitzat per Girona Acull i el Teatre de Celrà, amb dues persones que han viscut aquesta situació en primera persona, des de dues situacions diferents: en Baker Mahmoud, un noi refugiat palestí que va arribar a les costes gregues des de Turquia i que actualment viu a Catalunya, i l’Albert Tudela, un voluntari membre de Girona Acull que ha donat un cop de mà en diverses ocasions a Lesbos i a camps de refugiats grecs. «Aquest col·loqui és una bona oportunitat per conèixer en profunditat aquesta situació, deixant de banda les fredes xifres i endinsant-nos en les històries personals, mitjançant les veus dels seus protagonistes.», asseguren des de Girona Acull. Durant el col·loqui hi haurà degustació de dolços sirians.
A les 21h., començarà la representació d' 'El metge de Lampedusa'. La Llei del Mar obliga a salvar qualsevol persona que s’estigui ofegant: qualsevol persona i en qualsevol circumstància. Aquesta Llei la coneix molt bé la gent de Lampedusa, una illa siciliana preciosa, petita, molt a prop de Tunísia. Des de fa uns trenta anys, els visita el mateix metge, també fill de l’illa i de pescadors, el doctor Pietro Bartolo. És el primer que acull les persones que arriben de les costes africanes, els que creuen que travessant a Europa estaran salvats. Pietro Bartolo té a la memòria les històries de moltes d’aquestes persones: la Jasmine, la Sara, l’Anuar, l’Omar,...
Per a més informació i compra d’entrades: www.ateneu.celra.cat
Aquí podeu veurre una entrevista a Pietro Bartolo:
RECURSOS DEL CEDRE RELACIONATS:
Llàgrimes de sal. La història del metge de Lampedusa.Editorial Ara Llibres. Pietro Bartolo i Lidia Tilotta