El 18 d’abril, Dia d’Acció Global contra el TTIP
El proper 18 d’abril, la campanya contra l’Acord Transatlàntic de Comerç i Inversió (TTIP, per la sigla en anglès) i l’acord amb el Canadà (CETA) convoca el Dia d’Acció Global contra aquests acords, amb desenes de manifestacions i concentracions a diferents països d’Amèrica del Nord i Europa. Aquesta campanya col·lectiva ja compta amb centenars d’adhesions i mocions signades, i arriba a Catalunya amb la manifestació convocada a les 17h davant la seu de la Comissió Europea de Barcelona.
La protesta també s’estendrà a les xarxes. Amb el hashtag #18AnoalTTIP, els manifestants podran penjar fotografies de cartells amb missatges reivindicatius per crear un mosaic fotogràfic col·lectiu.
El TTIP és un acord de gran abast que s'està negociant actualment entre la Comissió Europea i el govern dels Estats Units. Se centra, sobretot, en els reglaments, normes, drets corporatius i garanties d'inversió. Oficialment, l'objectiu d'aquest acord és facilitar la inversió i eliminar burocràcia innecessària per a les empreses. Per a les entitats que recolzem l'oposició a aquest tractat, en canvi, el TTIP pot implicar un greu retrocés en els drets de les persones. El TTIP s'està negociant amb una greu manca de transparència, la qual cosa, fa impossible que la societat civil segueixi les negociacions, per tal de garantir que els interessos públics siguin protegits. Actualment, aquestes negociacions estan molt esbiaixades: grups de pressió empresarials tenen accés privilegiat a la informació i oportunitats per influir en les negociacions.
A continuació, deixem diferents enllaços de documents, vídeos i pàgines web d’interès per entendre els tractats i descobrir algunes de les ombres de les negociacions. A més, la revista Cafèambllet ha realitzat un especial sobre el TTIP amb articles, entrevistes i infografies que podeu recollir a la seu de la Coordinadora d’ONG Solidàries de Girona, de manera gratuïta.
Dossier sobre el TTIP d’Ecologistas en Acción
Explicació Xarxa d’Economia Solidària
Entrevista en anglès de Sentit Crític a la politòloga Susan George