Donem suport a la tancada pels drets dels joves migrats
Des d'ahir dilluns, una vintena de joves migrats s'han tancat a la Facultat d'Educació i Psicologia de la Universitat de Girona, amb el suport de la mateixa facultat i d'entitats com Espai Antiracista Salt Girona, Girona Acull, Coordinadora d'ONG Solidàries, Fundació Ser.gi o Girona pel Clima. La Tancada pels Drets demana pa, sostre, papers i treball.
«Des que vam arribar a la majoria d'edat el sistema de protecció de la DGAIA, que fins aleshores més o menys es feia càrrec de la nostra situació i ens oferia recursos bàsics com l'habitatge o la formació, ens ha deixat totalment desprotegits i ha vulnerat els nostres drets», diu el col·lectiu de joves que s'han vist obligats a malviure al carre, sense cap tipus d'ajuda econòmica ni educativa. Segons els joves, serien una quarentena els nois i noies en situació de carrer, 200 més a les comarques gironines compliran els 18 anys aquest 2020 i corren el risc de patir la mateixa sort, si la DGAIA no pren cartes.
Els joves migrats asseguren que la tancada serà indefinida dins que les administracions s'ocupin de facilitar els recursos necessaris que els cal per a una emancipació real, regularització per poder treballar, formació i habitatge.
Avui dimarts 3 de març, a la Facultat d'Educació de la UdG (Campus del Barri Vell), els joves convoquen a les 18h a organitzacions polítiques, associacions, col·lectius i agrupacions de la ciutat per donar suport a la causa i fer acte públic.
Si voleu contactar directament i fer alguna aportació o col·laborar podeu escriure a: tancadaperdretsgirona@gmail.com També podeu seguir el seu dia a dia a Instagram i Twitter: @TancadaXdretsGi o bé al whatsapp unidireccional: https://chat.whatsapp.com/FxrxlCRakLn3qJxxCd9a5N
«Fins als 17 anys vaig viure pensant que era normal tenir taques de petroli als nostres rius, terres i camins», diu Donald Moncayo de l'Equador. La campanya Pobresa Zero a Girona ha volgut, aquest 2016, donar veu a cinc testimonis de persones o entitats que viuen o treballen a països on la degradació mediambiental és causa de migracions forçades.
La desinformació creix i segons Maldita Migración un projecte periodístic editat per Maldita.es i que compta amb el suport d'Oxfam Intermón, un de cada 3 bulos estan relacionats amb potencial desinformació sobre migracions. Aquesta iniciativa periodística té com a objectiula lluita contra els rumors i la desinformació en matèria de migracions i refugi.