Diversitat i convivència amb la Fundació SER.GI
El curs s'acaba i és el moment de començar a planificar el proper, el 2021-2022. La Fundació SER.GI proposa tallers de suport als centres educatius, per treballar temes relacionats amb la convivència a l'aula, de forma conjunta i analitzada amb el tutor/a i/o l'equip docent, o directament amb el professorat. Foto: Fundació SER.GI
A través de 6 sessions, el projecte Diversitat i Convivència pretén conèixer el grau i qualitat de relació i cohesió entre l’alumnat d’un grup-classe, per tal d’oferir-li eines que els siguin útils i significatives per treballar la convivència a partir del debat, la crítica constructiva i la participació. Al mateix temps proporciona assessorament i formació a professorat en estratègies i recursos per a l’acció tutorial a l’hora d’abordar aquest contingut.
El projecte inclou alguns elements innovadors com el treball conjunt amb alumnat i tutors/es i la metodologia vivencial, que permet trencar rols i provocar petites experiències que connectin amb emocions que ens fan empatitzar amb l’altre.
Pel que fa a la metodologia, es treballen actituds de respecte i convivència amb alumnes mitjançant dinàmiques de grup i activitats, a partir del debat, la crítica constructiva i la participació. De fet, és un treball que pretén millorar l’exercici de la democràcia entre l’alumnat. Es tracta d’una metodologia de treball que intenta buscar el foment d’actituds i valors en joves a partir d’un treball vivencial d’estratègies psico-afectives.
Per a més informació: Marina Valladares 972 21 30 50 – 606 704 465 educacio.coordinacio@fundaciosergi.org
Del 13 d’octubre al 17 de novembre, la Fundació SER.GI organitza aquest cicle que pretén sensibilitzar a la ciutadania en general, donant cabuda al coneixement i a la reflexió, a través d’activitats divulgatives i artístiques.
Una gran majoria dels catalans considera positiva la convivència i la seguretat a Catalunya i no percep problemes i amenaces greus. L’enquesta publicada per l’ICIP constata que Catalunya és una societat madura i activa a nivell social i polític, compromesa amb la tolerància i que aposta per la mediació i el diàleg per sobre de l’ús de la força.
Calma, diàleg, perseverança, desobediència, noviolència, justícia i injustícia... Aquestes són algunes de les paraules i conceptes que aquests dies sovintegen a les converses al carrer, a casa, a les aules o a la feina. Però realment estem parlant del mateix quan les pronunciem? Des del CeDRe hem recollit algunes lectures que poden ajudar-vos a fer-vos una visió crítica i constructiva, a replantejar-vos els conceptes dels que estem parlant els darrrers dies i a construir ponts a partir d’una convivència real a les nostres ciutats i pobles.