Contra els discursos racistes i xenòfobs, neix l'Oprax
El reforçament de l'extrema dreta europea, després de les eleccions europees, fa preveure l'elevació en el to del discurs polític xenòfob i racista. De cares a les properes eleccions municipals, SOS Racisme ha presentat l'OPRAX, un Observatori de polítiques racistes i xenòfobes als municipis catalans, en el que qual tu també pots participar com a observador/a.
L'OPRAX, l’Observatori de polítiques racistes i xenòfobes als municipis catalans, és una nova eina en clau local de monitoratge i visualització del racisme i xenòfobia a Catalunya, present a la xarxa (www.oprax.org). L'Oprax sistematitza i analitza els discuros polítics racistes i xenòfobs als municipis de Catatalunya classificant-los com a Denúncies, Bones Pràctiques, i al seu torn visibilitzant aquests discursos sobre un Mapa de Catalunya.
Tot i que es farà un seguiment de tots els grups que puguin tenir pronunciaments racistes, prioritàriament, es posa el focus en municipis on hi ha regidors/es de Plataforma per Catalunya i també d’altres on el PP té l’alcaldia o gran presència al ple. Les fonts d’informació de l’observatori són diverses, però és cabdal l’existència d’una xarxa d’observadors/es que facin seguiment dels següents espais: mitjans de comunicació locals, els generalistes, les xarxes socials, les pàgines webs i blocs de partits polítics i grups racistes, així com els blocs de periodistes que estan especialitzats en el mateix seguiment.Fes-te observador/a
Fes-te observador/a de l’OPRAX, si vius a Catalunya i estàs alerta de l’actualitat local, a través del formulari al web. L’observatori parteix de l’articulació xarxa de ciutadans i ciutadanes que facin arribar allò que normalment no surt als mitjans convencionals. Persones que ens facin arribar les situacions de discriminació i vulneració dels drets humans i també les experiències de solidaritat i convivència que a diari, i moltes vegades de forma anònima, es donen entre els veïns i veïnes dels nostres barris.
Per a més informació, entra al web de l”OPRAX CAT escriu a info@oprax.org o truca a SOS Racisme Catalunya al 933010597.