Comença el Mobile Social Congress (febrer 2017)
El Mobile Social Congress se celebra a Barcelona avui dimarts i demà dimecres. Dues jornades per parlar d'una banda, dels impactes al Sud Global de l'activitat lligada a les cadenes de subministrament i al cicle de la vida electrònica, i de l'altra, de les alternatives a les estructures monopolístiques i privatives de les telecomunicacions i de la sobirania tecnològica.
La segona edició del congrés alternatiu al Mobile World Congress (MWC) per a un model electrònic més just: el Mobile Social Congress (MSC) se celebra els dies 28 de febrer i 1 de març, el Pati Manning (c/Montalegre núm. 7, Barcelona). El MSC acollirà dues jornades crítiques amb la indústria tecnològica amb una programació que engloba la denúncia sobre el model actual i la promoció d’alternatives ja existents. És una iniciativa liderada per SETEM Cataunya amb la col·laboració de nombroses organitzacions. Va néixer el 2016 com a alternativa a l’MWC, el gran esdeveniment que acull anualment la ciutat de Barcelona però que oculta les cares controvertides de la indústria del mòbil.
L’MWC obvia els impactes socials i ambientals de la producció de telèfons intel·ligents i altres equipaments electrònics a diferents parts del món, ja que està basat en la maximització de beneficis de les empreses i en el creixement incessant del sector fortament globalitzat.
Dins dels dos grans blocs abans esmentats, el congrés tractarà 6 temàtiques:
- Extracció perillosa de minerals a l'RD Congo.
- Vulneracions de drets laborals a les fàbriques.
- Obsolescència programada i abocadors de residus.
- Procomú.
El Mobile Social Congress està organitzat per SETEM i compta amb la col·laboració de:Africaye, ASPERTIC, Amnistia Internacional Catalunya, Capa8, Cyclolock, CooperAcció, Dimmons, El TEB, Electronics Watch, Enginyeria Sense Fronteres, eReuse.org – Circuit Pangea, Escola de Cultura de Pau UAB, Eticom-Som Connexió, eXo.cat, Fairphone, Free Knowledge Institute/Xarxa Comuns IoT: The Things Network Catalunya/ Digital DIY, Free Software Foundation Europe, Good Electronics, Grupo de Estudios Africanos, Guifinet, International Peace Information Service, Jamgo, Justícia i Pau, Lliga dels drets dels pobles, Programa UPC-Reutilitza, Restarters Barcelona, Softcatalà, Solidaritat Castelldefels Kasando, SOMO.
Informació extreta del web de SETEM