Com millorar la comunicació de la nostra entitat
Si no comuniquem, no existim. Partint d'aquesta premisa i tenint en compte un context socioeconòmic advers, les entitats necessitem, més que mai, comunicar i arribar a la ciutadania i als mitjans de comunicació per explicar què fem i com ho estem fent. Aquí teniu algunes publicacions que us poden ser útils, a l'hora de millorar la comunicació de la vostra entitat.
Millorar la visibilitat de les nostres accions i contribucions a la societat. Aquest és l'objectiu principal d'aquestes publicacions que us recomanem tot seguit:
1. Manual d'apropament als mitjans de comunicació. (Mesa per la diversitat en l'audiovisual del Consell de l'Audiovisual de Catalunya). En català-castellà-urdú-xinès-francès-anglès-àrab-romanès-amazic. Recull d'orientacions molt bàsiques i útils per apropar-nos als mitjans de comunicació (quina hora és la millor per convocar una roda de premsa, quina informació ha d'incloure una convocatòria, etc.).
2. Comunicar per existir. Manual sobre la comunicació global de les associacions
Aquesta publicació d'Elisenda Figueras i Llaveria, inclosa en la col·lecció Útils pràctics de Torre Jussana, recull reflexions bàsiques entorn el procés de comunicació i els elements que incideixen en aquest. A més, el document incorpora exercicis pràctics que permeten aplicar el contingut treballat en el si d l'entitat.
3. Màrqueting i comunicació a les organitzacions no lucratives
En aquesta publicació d'Irene Borràs, editada per l'Ajuntament de Mataró, trobareu el perquè de comptar tant amb un pla de màrqueting com un pla de comunicació, així com pautes i exemples per a la seva elaboració.
4. Manual de comunicación para entidades sociales
Bolunta (Agencia per al voluntariat i la participació social de la Diputació Foral de Bizkaia) edita aquesta publicació on line amb la finalitat d'oferir recursos útils i pràctics que ajudin a les organitzacions no lucratives a elaborar els seus propis materials. Entre els recursos trobareu com planificar correctament l'estratègia o quin contingut han d'incorporar els diferents textos (notícia, reportatge, nota de premsa, etc.)
Algunes de les recomanacions les hem extret del web de la Fundació Pere Tarrés.