Campanya d'Emergència pels refugiats sahrauís al Tindouf
A mitjans d'octubre, i després d'una setmana de pluges, els campaments de refugiats sahrauís al desert algerià del Tindouf, es troben en una situació d'emergència. Les pluges torrencials, acompanyades d'intenses ratxes de vent i inundacions han fet un munt de destrosses i han causat pèrdues d’habitatges, aliments i equipaments. Més de 25.000 persones -segons dades de Medicos Mundi- han perdut la seva casa i les escasses pertinences que tenien, inclosa la petita reserva d'aliments de què disposaven. ACAPS Girona fa una crida a la solidaritat amb les persones damnificades.
Segons els equips de la Mitja Lluna Roja Sahrauí (MLRS), presents sobre el terreny, milers de famílies s’han vist obligades a restar a l’intempèrie per manca d’edificis segurs. Els danys i pèrdues materials, doncs, han estat considerables i s'està iniciant una avaluació dels centres socials, centres de salut, d'educació i d’altres equipaments.
La MLRS llança una crida als països donants, a les organitzacions internacionals, les ONG, al moviment solidari, a la societat civil i a tots els amics i amigues del Poble Sahrauí per col·laborar com més aviat, realitzant donacions d’emergència per atendre les necessitats més urgents de la població causada per les pluges: abastiment d’aigua, d’aliments, de haimes, de mantes, d’equipaments domèstics bàsics, material higiènic i la rehabilitació o reconstrucció d’edificis.
Des d'ACAPS Girona es farà una aportació econòmica a la Mitja Lluna Roja Sahraui per a les primeres necessitats. Si hi voleu col·laborar, podeu fer arribar la vostra donació a:
El número de compte d'ACAPS Girona és: ES45 2100 1134 1102 0007 6711 (En el concepte indiqueu "aportació inundacions").
En cas que vulgueu enviar algun producte de primera necessitat, podeu fer-ho a través dels canals habituals:
- Transporte Sahrauí: http://www.transportesaharaui.es/
- Jaima Express http://jaimapress.blogspot.com.es/
Per a més informació pdoeu consultar el blog d'ACAPS Girona i el de SOS Sàhara.
Aquest 2015 es compleixen 40 anys de l'ocupació del Sàhara Occidental i del conflicte Sahrauí. Com diu Medicos Mundi, no es pot oblidar que «es tracta d’un campament de refugiats, que malgrat hi portin ja 40 anys i hagin pogut organitzar-se mínimament i crear-hi infraestructures, ministeris, escoles, dispensaris…mai han deixat de ser refugiats, de viure en precari, en un indret inhòspit i pràcticament inhabitable, des que van ser expulsats violentament del seu país, el Sàhara Occidental, envaït pel Regne del Marroc davant la inacció de la comunitat internacional i l’abandonament d’Espanya.»